Midyat'ta Şehit Olan Askerin Cenazesi Memleketine Gönderildi

Midyat'ta Şehit Olan Askerin Cenazesi Memleketine Gönderildi

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde dün akşam PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olan Er Barış Akdabak'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenle...

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde dün akşam PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olan Er Barış Akdabak'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenle Antalya'ya gönderildi.

Mardin'in Midyat İlçesi Şenkaya Mahallesi'nden geçen Botaş boru hattının güvenliğini sağlamak üzere dün 22.50-23.05 saatleri arasında yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapılırken, bir grup PKK'lı terörist tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında saldırıya anında karşılık verildiği belirtirilirken, "Silahlı saldırı sonucunda el yapımı patlayıcının infilakı nedeniyle Kahraman bir askerimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır" denildi.

Şehit Er Barış Akdabak'ın cenazesi Diyarbakır'a getirildikten sonra bu sabah 8'inci Ana Jet Üssü&nde uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit asker Akdabak'ın cenazesi hava yolu ile mamleketi Antalya'ya gönderildi. Şehit erin cenazesi memleketi Serik İlçesi Gebiz Mahallesi'nde ikindide düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı