Milli Egemenlik Platformu Yozgat'taydı

Milli Egemenlik Platformu Yozgat'taydı

Eylül ayında Samsun’dan yola çıkan Milli Egemenlik Platformu Anadolu’da çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğu gerçeğini bir kültürel yaşam hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Milli Egemenlik Platformu Genel Başkanı Ömer Özdoğan şunları söyledi:

“Bugün Ankara’dan Yozgat’a Milli Egemenlik Platformu’nun millet ile buluşmasını gerçekleştirmek üzere gelmiş bulunmaktayız. Samsun’a yaptığımız ziyaretten sonra aziz milletin hareketimizden beklentileri hakkında çalışmalar yaptık. Bugün Yozgat’ta milletimizin bizlere yüklediği sorumluluklar ışığında bu basın açıklamasını yapıyoruz.

Milli Egemenlik Platformu; Milli Egemenlik şuuru ile milli düşüncelerden ortak akıl oluşturup, sosyal adalet ve fırsat eşitliğine önem vererek, toplumda milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, Anadolu insanının hasletine, özellik ve güzelliklerine anlam kazandırmak, şefkatli ve merhametli, kavgasız ve huzurlu bir ortamı sağlamak için kurulan bir halk hareketidir.

Milli Egemenlik Platformu, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkesin katılabileceği sivil toplum kuruluşu olup, her şeyin gönüllülük esasına dayandığı etkin bir harekettir, merkezi Ankara’dır.

Milli Egemenlik Hareketi’nin görevi, toplumdaki ataleti yenmek, ümitsizliği ümide dönüştürmek, milli onuru yükseltmek, milli huzur ve güvene katkıda bulunabilecek öneriler, hazırlamaktır.

Vatanın bütünlüğü, Cumhuriyet ilkelerinin korunması ve işleyişi, milletimizin birlikteliği için kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, gönül birliği oluşturma, milli ve manevi değerlere sahip çıkma anlayışıyla toplumda uyum ve uzlaşma görevini üstlenerek sorunlara çözüm yolları üretmeye gayret eder.

Ülkemizin itibar ve saygınlığını sağlayan her makamdaki yönetici ve insanımıza, yetkililere destek ve yardımcı olmak, iç ve dış şer odaklarına karşı milli çıkarlarımızı korumak suretiyle mücadele etmek elzemdir.

Milli Egemenlik Hareketi, vatanımızı bekleyen fedakâr Mehmetçiğin, kahraman polisin ve güvenlik güçlerimizin yanındadır. Milli Egemenlik Platformu, ülkemizde huzur ve barış ortamından yanadır, ideolojik kutuplaşma ve gerilimlere karşıdır, tek hedefi Türkiye’nin yükselmesine çalışmaktır!

Milli Egemenlik Platformu’nun fikir kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatan ve Cumhuriyet dürüst çalışan insanların omzunda yükselir.” ve “Bütün dünya bilmelidir ki, Türk milleti, hakkını, haysiyet ve şerefini tanıtmaya kadirdir.” sözleriyle ifade edilen ilkelerdir.

Toplumda milli bilinci geliştirmek, ülkemizin her türlü milli menfaatlerinin korunmasında görevdeşlik oluşturmak, milli heyecanı istikrarlı ve yüksek tutmak, Milli Egemenlik Platformu’nun görevleri arasındadır. Milli Egemenlik Platformu, her türlü ayrımcılığa, şiddete, kin ve nefret dolu sözlere, ırkçılığa, dayatma ve korkutmaya karşı bütünleştirici bir “Gönül Dili” kullanılmasından yanadır. Bu yönüyle Türk Milleti’nin kalbine hitap etmeye mecburuz.

Milli Egemenlik Platformu Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya olduğu her türlü tehlike karşısında devletinin yanında ve milletinin emrindedir.

Bu ilkeler ışığında bundan böyle Anadolu’nun genelinde etkinliklerimizi sürdürerek aziz milletimiz ile kucaklaşmaya devam edeceğiz.

Milli Egemenlik Platformu kurucuları olarak Yozgat’tan tüm Anadolu’ya selam ve saygılarımızı iletiyoruz.”