Müslüman Kardeşleri kızdıran ilan !

Müslüman Kardeşleri kızdıran ilan !
Güncelleme:

Gezi Parkı'nda olduğu gibi Mısır olayları için de yabancı gazetelere ilanlar verilmeye başlandı.

Taksim'deki Gezi Parkı protestoları sırasında ünlü Times gazetesinde yayınlanan 'Gezi' ilanı çok konuşulmuştu. Dünyaca ünlü sanatçıların imzasıyla yayınlanan ilanda AK Parti hükümeti eleştirilerek şiddete son çağrısı yapılmıştı. İlan AK Parti cephesinden büyük tepki çekmiş Başbakan Erdoğan ise Times'a dava açacağını belirtip gazeteyi 'düşüncelerini kiraya vermekle' suçlamıştı.

Vatan'daki habere göre Gezi Parkı protestoları şu an için durulmuş olsa da Ortadoğu'da Mısır ve Suriye kaynıyor. Mısır'da Müslüman Kardeşler karşıtı bir grup Amerikan New York Times gazetesine verdiği tam sayfa ilanda Kardeşler'i suçlayarak 'onlar sadece barışçıl protestocular mı?' sorusunu soruyor. İlanda Mursi yanlısı göstericilerin meydana getirdiği iddia edilen yıkım görüntüleri bulunuyor. İlanda Müslüman Kardeşler'in El Kaide bağlantılı olduğu iddia ediliyor ve Mısır'da 90 kadar kiliseyi ateşe verdikleri ifade ediliyor.

SERT YALANLAMA

Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadının sözcülerinden Tarık Mursi ise New York Times'ta çıkan tam sayfa ilana büyük tepki gösterdi. İlan için 'basit yalanlar' ifadesini kullanan sözcü, kullanılan görüntülerin '25 Ocak Devrimi'nden olduğunu ve Müslüman Kardeşler'in geçmişini herkesin bildiğini söyledi.

New York Times'ta tam sayfa renkli bir ilanın maliyeti 170 bin ile 205 bin dolar arasında değişiyor...