Nazilli’de İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

Nazilli’de İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 77. yıldönümü anılırken, İstiklal Marşı'nın kabulünün de 92. yıl dönümü Nazilli'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

- Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 77. yıldönümü anılırken, İstiklal Marşı'nın kabulünün de 92. yıl dönümü Nazilli'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

12 Mart tarihinde yapılacak olan anma törenlerine hazırlanan ilçede Nazilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen 'İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması' büyük çekişmeye sahne oldu. İlçedeki liselerden yarışmaya katılan 13 liselinin yarışmasında Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Öğrencisi Bedirhan Günaydın birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Nazilli Fen Lisesinden Olcay Ayaz alırken, 3.'lüğü ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Muhammet Irgat elde etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Şube Müdürü Sezai Selçuk, ilçedeki okulların müdürleri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı yarışmada ilk konuşan Nazilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Erol Yatağan, "İstiklal Marşı, sıradan bir marş ve şiir değildir. 0, milletimizin varlığı hürriyeti ve istiklali demektir. Milli Marşımızda, milletimizin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü vardır. Onda bu yüce milletin imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve bağımsızlığının şanlı tarihi yatmaktadır. İstiklal Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklal Marşımızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklal Marşımıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bayrağımız ve İstiklal Marşımız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren milli değerlerimizin biri ve en başta gelenidir. Nazilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak 12 Mart Milli Marşımız İstiklal Marşının kabulünün 92. Yılı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı etkinlikleri çerçevesinde İlçe liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimizi, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak amacıyla Liseler Arası İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenledik. Bu vesileyle yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca organizasyonda görev üstlenen başta jüri üyeleri olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise konuşmasında Milli Marşımız ve bayrağımızın öneminden söz ederek, "Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle adeta ölümsüzleşen, atalarımızın bağımsızlık destanı olan İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşı; parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Mehmet Akif; İstiklal Marşını Türk Milletine armağan etmiş ve Milli Şair, Vatan Şairi mevkiine yükselmiştir" dedi.

13 JURİ DERECEYİ GÜÇLÜKLE BELİRLEDİ

Konuşmaların ardından 13 juri üyesinin kendi okul öğrencilerine oy veremediği ve 1200 puan üzerinden değerlendirilen yarışmada okullarında birinci olan öğrenciler İstiklal Marşı’nın en iyi ve duygulu okuyabilmek için kıyasıya yarıştı. Düzenlenen etkinlikte ilk olarak sahneye çıkan Nazilli Lisesi öğrencisi Ezgi Uğurlu ise heyecanı nedeniyle İstiklal Marşı’nı istediği gibi okuyamayınca gözyaşı dökmesi dikkat çekerken, 13 öğrencinin başarılı performansı jüri üyelerinin zorlanmasına neden oldu. Dereceye giren öğrencilerin puanlarının birbirine çok yakın olduğu açıklanan yarışmada tüm katılımcı öğrencilere sertifika verildi. Yarışmada birinci olan öğrencinin 12 Mart tarihinde yapılacak olan anma töreninde İstiklal Marşı’nı okuyacağı ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerini o tarihte alacağı belirtildi. 13 liselinin katıldığı yarışmada birinciliği Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Öğrencisinden Bedirhan Günaydın, ikinciliği Nazilli Fen Lisesinden Olcay Ayaz alırken, 3.'lüğü ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Muhammet Irgat elde etti.