O ilçede çatışmalar başladı !

O ilçede çatışmalar başladı !

PKK'nın mahalle boşalttığı Yüksekova'da çatışmalar başaldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Orman Mahallesi'ne mahalle boşaltan PKK'lılar kobra ve zırhlı araçlara uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Daha önce mahalle girişlerine hendek kazıp barikatla bölgeyi çeviren PKK'lılar şimdi de mahalle boşaltmaya kalktı. Mahalle sakinleri evlerini terk etmeye başladığı ilçede gergin bekleyişin ardından çatışmalar başladı.

1-20150824154446.jpgMAHALLENİN ACİL BOŞALTILMASINI İSTEDİ

Cihan Haber Ajansı'nın iddiasına göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Orman Mahallesi'ne sabah saatlerinde gelen bir grup PKK'lı, acil bir şekilde mahallenin boşaltılmasını istedi.

GEREKÇE: ÇATIŞMA BAŞLAYACAK

PKK'lılar mahallenin boşaltma gerekçe olarak 'çatışma başlatılacağını' öne sürdü. PKK'lıların zorlamasıyla Orman Mahallesi sakinleri evlerini terk etmeye başladı.

2-933.jpg

ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğle saatlerinde şehir merkezinde çatışma çıktı. İlçede bir mahalleyi PKK'lı teröristler sardı. Mahalleliler evlerini boşaltırken şehir merkezinde ise kepenkler kapandı. Gergin bekleyişin ardından çatışmalar başladı.

ZIHRI ARAÇLARA MÜDAHALE

İlçe merkezi Cengiz Topel Caddesi Eczaneler kavşağında bekletilen zırhlı araçlara yönelik saldırının ardından kobra ve zırhlı araçlarla müdahale edildi. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada silah sesleri uzun bir müddet yankılandı.

3-516.jpg

GERGİN BEKLEYİŞİ SİLAH SESLERİ BOZDU

İlçede kepenkler kapalı, gergin bekleyiş ise sessizliğini silah sesleri ile bozdu. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yer yer devam ediyor.

MAHALLE GİRİŞLERİNİ KAPATMIŞLARDI

PKK'lılar, Yüksekova ilçesinde, birçok mahallenin yolunu hendek ve barikatlarla kapatmıştı.