Organ Bağışıyla Hayata Tutundu, Bütün Organlarını Bağışladı

Organ Bağışıyla Hayata Tutundu, Bütün Organlarını Bağışladı

Çanakkale'de karaciğer yetmezliği sebebiyle en fazla 2 ay ömür biçilen 38 yaşındaki Nurcan Çelebi, organ bağışı sayesinde yeniden hayata döndü.

Çanakkale'de karaciğer yetmezliği sebebiyle en fazla 2 ay ömür biçilen 38 yaşındaki Nurcan Çelebi, organ bağışı sayesinde yeniden hayata döndü. Sağlığına tamamen kavuşan Çelebi, ölümünden sonra başka hastalara nakledilmesi için organlarını bağışladı.

Çanakkale'de yaşayan Nurcan Çelebi, 33 yaşındayken, genetik bir rahatsızlık olan ve 30 bin kişide bir bulunan Wilson hastalığına yakalandı. Vücuttaki bakırın karaciğer yolu ile ayrıştırılıp safra kesesine gönderilememesi sonucu ortaya çıkan sistemik ve genetik bir hastalık olan Wilson hastalığıyla 4 yıl boyunca mücadele eden Çelebi'nin karaciğeri çalışamaz duruma geldi, hareket kısıtlılığı ve konuşma bozukluğu başladı. Doktorları, şayit nakil yapılmazsa 2 ay ömrünün kaldığını söyledi. Her şeyin bittiğini düşünen Nurcan Çelebi, yatağa mahkum olduğu evinde bir telefon aldı. Uygun karaciğerin bulunduğu ve istedikleri takdirde naklin gerçekleşeceği haberi aileye tarifsiz bir mutluluk verdi.

Beyin kanaması teşhisi ile Çanakkale Devlet Hastanesi reanimasyon ünitesinde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki Halit Güden'in karaciğeri, 11 Eylül 2014'te, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Nurcan Çelebi'ye nakledildi. Başarılı bir ameliyatın ardından Çelebi yeniden eski sağlığına kavuştu. 21 ve 17 yaşlarında iki kız annesi olan 38 yaşındaki Nurcan Çelebi, eşiyle birlikte kendisini hayata tekrar bağlayan bağışçısı Halit Güden'in mezarını ziyaret ederken, merhumun eşine de minnet ve şükranlarını dile getirdi.

Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi'ni de ziyaret eden Çelebi, Organ Bağışı İl ve Hastane Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, Koordinatör Hemşire Gönül Pınarcıoğlu ve Hemşire Emine Karakaya'ya teşekkür etti. Nurcan Çelebi ve eşi Recep Çelebi, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde organ bağışında bulundu.

Kaynak: İHA