Otoparkçılarla Çıkan Kavgada Vurulan Genç Esnaf Çankırı'da Toprağa Verildi

Otoparkçılarla Çıkan Kavgada Vurulan Genç Esnaf Çankırı'da Toprağa Verildi

ANKARA'da Rüzgarlı Sokak'ta dün esnafla otoparkçıların kavgası sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden esnaf 21 yaşındaki Mehmet Karagöz'ün...

ANKARA'da Rüzgarlı Sokak'ta dün esnafla otoparkçıların kavgası sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden esnaf 21 yaşındaki Mehmet Karagöz'ün cenazesi, memleketi Çankırı'nın Orta İlçesi'ne bağlı Elmalık Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cuma namazı öncesinde Ankara'dan Elmalık Beldesi'ne hareket eden Rüzgarlı Sokak esnafı, yüzlerce araçlık konvoy oluşturdu. Belde içerisinde araçlar park yeri bulmakta zorlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazı Elmalık Hasan Tanık Camii'nde cuma namazının ardından kılındı. Cenaze töreninde baba İsmail Karagöz ile kardeşi Samet güçlükle ayakta durabildi. Samet Karagöz'ın cenaze namazı sırasında babasına sıkı sıkı sarılması dikkat çekti. Annesi Gülbahar Karagöz'ün fenalaştığı ve cenazeye getirilmediği öğrenildi.

Elmalık'taki cenaze törenine AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, eski milletvekili İdris Şahin ile Rüzgarlı esnafının derneği olan TİMKODER Başkanı Yunus Altun ile rüzgarlı esnafı ve binlerce kişi katıldı. Cenaze töreninde imamın genç yaşta hayatını kaybeden Mehmet Karagöz için helallik istediği esnada gözyaşları sel oldu. Kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze köyün mezarlığında gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.

HİÇ UĞRUNA GİDEN GENÇ BİR FİDAN

21 yaşındaki Mehmet Karagöz'ün, perşembe günü olayların başlangıcında esnafla birlikte olduğu belirtildi. Ege Sokak'taki park alanlarının pazartesi günü ihale ile verilmiş olmasına esnaf tepki gösterdi. Cadde üzerine park eden bir müşterinin, ailesi ile birlikte bir mağazaya girdiği ve 5 dakika içinde çıktığında otopark görevlilerinin iddiaya göre para istediği belirtildi. Başlayan tartışma ile birlikte otopark görevlilerine esnaflar tepki gösterdi. Otopark görevlisinin birkaç dakika sonra yanına elleri sopalı arkadaşlarını da alıp gelmesi üzerine ortam gerildi. Park uygulamasından rahatsız olan esnaflar, bir anda toparlanıp, durumu protesto edip, Ankara Valisi'ne aktarmak için İstanbul Sokak'tan Çankırı Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. İddiaya göre bu duruma tepki gösteren otopark sahibi, elinde tabanca ile rastgele esnafın üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Çankırılı Mehmet Karagöz kalbine aldığı kurşunla tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İÇ MİMARLIK OKUYACAKTI

2 yıllık yüksekokul mezunu olan Mehmet Karagöz'ün, bu yıl İç Mimarlık okumayı planladığı öğrenildi. Halen babası ile birlikte Rüzgarlı Sokak'taki işyerinde inşaat malzemeleri satan dükkanda ticaret yapan ve hayatının baharında bir hiç uğruna hayatını kaybeden Mehmet Karagöz, çevresinde sempatik tavırları ve sevimli hareketleriyle arkadaş canlısı bir genç olduğu belirtildi. Arkadaşları, bugüne kadar çevresine hiçbir zararı olmadığı kaydedilen Karagöz'ün ölümünden büyük üzüntü duyduklarını gözyaşları eşliğinde anlattı.

ESNAF, MAFYALAŞMIŞ OTOPARKÇI UYGULAMASINDAN ŞİKAYETÇİ

Cenaze töreni için Ankara'dan gelen Rüzgarlı esnaflarından Zeynep Şahin, 26 yıldır bu sokakta ticaret yaptıklarını belirterek tepkisini dile getirdi. Şahin, "Bizler otopark uygulamasından değil otoparkçıların mafyavari uygulamalarından şikayetçiyiz. Elektronik bir sistem kursa ve bu tip insanlarla muhatap olunmasa olaylar bu kadar büyümez. Bir hiç yüzünden gencecik bir fidanı kaybettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı