Patlamada tek şüphe: Canlı bomba !

Patlamada tek şüphe: Canlı bomba !

Suruç'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ''intihar saldırısı olabilir'' dedi.

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi, yaralandı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı ilk açıklamada olayın intihar saldırısı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilen ve kitlenin tam ortasında yaşanan patlamanın kaynağının bir canlı bomba olduğunu CNN Türk'e konuşan görgü tanığı Ömer Leventoğlu söyledi. Leventoğlu hatta canlı bombanın parçalarının birleştirildiğini gördüğünü de ifade etti.

Cihan Haber Ajansı da olayın 'IŞİD'li bir intihar bombacısının eylemi ile yaşandığını' belirtirken, DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan bombanın 'canlı bomba saldırısı' sonucu patladığını söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, Şanlıurfa'nın Suriye ile sınır ilçelerinden Suruç'ta yaşanan patlamanın "canlı bomba" kaynaklı olduğunu ileri sürdü. Bölge muhabirlerinden Hikmet Durgun, Twitter hesabından patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

DİHA'ya konuşan Kaplan, Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde meydana gelen patlamada "50'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini" söyledi. Kobanê'nin yeniden inşa sürecine katkı sunmak için Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 genç olduğunu söyleyen Kaplan, "gençlerin bugün Kobanê'ye geçeceklerini, geçmeden önce yapacakları basın açıklamasında patlamanın yaşandığını" söyledi.  

"Patlama sonucu kültür merkezinin bahçesi kan gölüne döndü. Yaşamını yitirenlere ait ceset parçaları etrafa saçıldı" diyen Kaplan, "Olay yerine sevk edilen sınırlı sayıdaki ambulans ile yaralılar hastanelere taşınmaya başlandı" dedi. 

Bölge muhabirlerinden Hikmet Durgun, Twitter hesabından patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

2015535.jpg2015505-001.jpg2015515-001.jpg2015528-001.jpg