PKK ile çatışma çıktı: 3 polis şehit 2 polis yaralı

PKK ile çatışma çıktı: 3 polis şehit 2 polis yaralı

Diyarbakır'da hücre evinde çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu 2 polis ise yaralandı.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde gece PKK'nın hücre evinden polise uzun namlulu silahlarla açılan ateşte 3 polis şehit oldu, 2 polis memuru da yaralandı. İlçede güvenlik güçleriyle teröristler arasında yaşanan çatışma yer yer sabaha kadar devam ederken, 2 PKK'lı da öldürüldü.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi Dicle Caddesi üzerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın bir hücre evi bulunduğunu belirledi. Bugün saat 02.00 sıralarında bölgeye sevk edilen polis ekiplerine, evdeki teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin de karşılık vermesiyle çatışma yaşanırken, açılan ilk ateşte 2 polis memuru şehit oldu, 3 polis memuru da yaralandı. Yaralılar, çatışma bölgesine sevk edilen ambulanslarla alınarak Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan 1 polis memuru, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, 2 polisin tedavisi sürüyor.

Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yer yer sabaha kadar süren çatışmalarda 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Çatışmaların yaşandığı sırada Ergani Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar göreve çağırıldı. İlçede güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları sürüyor.

DHA