Roseandtulip/gül Ve Lâle Gösterisi Eskişehir’de De Sahnelenecek

Roseandtulip/gül Ve Lâle Gösterisi Eskişehir’de De Sahnelenecek

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Kültür Konseyi Derneği tarafından sahnelenen RoseandTulip/Gül ve Lâle müzik ve dans gösterisi Eskişehir’de de düzenlenecek.

- Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Kültür Konseyi Derneği tarafından sahnelenen RoseandTulip/Gül ve Lâle müzik ve dans gösterisi Eskişehir’de de düzenlenecek.

İlk olarak Japonya’daki Expo 2005 Dünya Fuarı etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi resmi olarak temsil eden proje, 122 ülkenin temsil edildiği etkinlikler arasında en çok izlenen ve tekrar sahnelenen tek gösteri olarak öne çıktı. Aradan geçen 8 yılda Türkiye’de birçok şehirde sahnelendi. Projenin kadrosunda; Mehter, halk dansları toplulukları, geleneksel saz müziği topluluğu, Kafkas müzikleri ve ritimleri topluluğu, Türk ritimleri topluluğu, Mevlevi müziği ve Sema topluluğu, dünyaca ünlü Azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov; Türk Müziği’nde genç kuşağın güçlü sesleri Bekir Ünlüataer ve Yaprak Sayar gibi Türkiye’de müziğin önde gelen temsilcileri yer alıyor. Anadolu’nun binlerce yıllık imbiğinden süzülüp gelen derin müzik ve dans kültürü, 99 kişiden oluşan bir sanatçı kadrosuyla, yaklaşık 90 dakikalık kesintisiz akan bir dinamizmle, son derece çarpıcı görsel ve işitsel bir şölen anlayışı içinde sahneleniyor.

Etkinliğin, 14 Ocak 2014 tarihinde Anadolu Üniversitesi AKM Salonunda saat 14:00 ve 19:00’da iki gösteri olarak gerçekleştirileceği açıklandı.