Rus tur şirketlerini büyük zarar bekliyor !

Rus tur şirketlerini büyük zarar bekliyor !
Güncelleme:

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin Rus tur şirketlerini milyonlarca dolar zarara uğratabileceği açıklandı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Vekili Maya Lomidze, Türkiye – Rusyakrizinin Rus tur şirketlerine yüzlerce milyon dolar zarar ettirebileceğini söyledi.

RUS TURİZM ŞİRKETLERİNE BÜYÜK DARBE OLDU

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya'nın Su-24 uçağını düşürmesi turizme de büyük darbe vurdu. Yaşanan olaydan sonra iki ülke arasındaki siyasi kriz ile birlikte ekonomik krizde gittikçe artıyor. İki ülke yöneticileri sert demeçler vermeye devam ederken Rus yetkililer üst üste Türkiye'ye karşı ekonomik önlemler alacakları yönünde demeçler veriyor.

ÇOK TEDİRGİNLER

İki ülke ilişkilerinde listenin ilk sıralarında yer alan turizm sektörünün zararları ise şimdiden tedirginlik yarattı. Konuyla ilgili Rus basınına konuşan Maya Lomidze, olası kriz durumunda Rus tur şirketlerin büyük zarar edeceğini belirtti. Ocak – Mart arasında fiyatların, satışların ve yapılacak uçuşların kesinleştiğini söyleyen Lomidze, "Eğer bu zamana kadar durum değişmez ise veTürkiye'ye gitmeyin çağrısı geri alınmazsa turizm sektörünün büyük kayıplarından bahsedebiliriz." dedi.

TÜRKİYE'DEKİ PAYLARI YÜZDE 45

Rus turistlerden Türkiye ve Mısır'ın payının yüzde 45 olduğunu söyleyen Lomidze, "Bu oran bu sene yüzde 60 çıkabilir. Eğer fiyatlar gerekli zamdan netleşmez ise sezon çöküş yaşar. Bu durumda Rus tur şirketlerinin kayıpları yüzlerce milyon doları bulur." şeklinde konuştu.