Safi: “bestelerim İçin Orhan Gencebay’dan Hiç Para İstemedim”

Safi: “bestelerim İçin Orhan Gencebay’dan Hiç Para İstemedim”

Samsunlu ünlü şair Cemal Safi, Orhan Gencebay’dan bugüne kadar bestelediği şiirler için hiç para istemediğini söyledi.

- Samsunlu ünlü şair Cemal Safi, Orhan Gencebay’dan bugüne kadar bestelediği şiirler için hiç para istemediğini söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık olarak 150 civarında şiir besteleyen Samsunlu ünlü şair Cemal Safi, bunların çoğunun Orhan Gencebay tarafından yorumlandığını belirterek, Orhan Gencebay’ın ‘Kemancı’ adlı bir albüm çalışması içersinde olduğunu açıkladı.

Orhan Gencebay’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 35 sanatçının bestelerini okuduğu ünlü şair Cemal Safi, “ ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ albüm satışları şuanda 500 bin’i buldu. Bu devirde 500 bin CD satması mükemmel bir durum. Bu işler sanat olsun diye yapılmış bir iş değil” dedi.

Orhan Gencebay’a bugüne kadar birçok beste verdiğini belirten Cemal Safi, “Orhan Gencebay ile Cemal Safi arasında para konusu olmaz. Bugüne kadar ben hiç Orhan Gencebay’dan para istemedim ama diğerlerinden alırım. Orhan Gencebay benim kardeşimdir. Orhan Gencebay benden aldığı bestelerle ‘Kemancı’ diye bir şarkı yapıyor. Hatta 35 şarkı daha var yapılmış duruyor. Yeni albümlerde Cemal Safi-Orhan Gencebay çalışmalarından albümler yer alacak. Bu albümler çok iddialı olacak. Orhan Gencebay ile yeni ve eski şarkılarımızdan oluşan yeni albüm için şuanda tasarı içersindeyiz. Stüdyo çalışmaları başladı. Yeni albümü bu sene değil ama önümüzdeki sene çıkar. Ben şiirlerimden yapılan şarkılar en güzel şarkılardır. 1989 yılında ‘İmkansız’ adlı şiirimi Zekai Tunca besteledi. Bu şiirimle Altın Kelebek dahil bütün birincilikleri aldı. 1990 yılında ‘Vurgun’ adlı şiirimi de Selçuk Tekay besteledi ve buda ödül aldı” diye konuştu.

Kaynak: DHA