Sağda yeni bir parti geliyor !

Sağda yeni bir parti geliyor !

Lütfullah Kayalar: "Meclis’e gittiğimde Allah’ın izniyle yeni siyasi oluşumun başı Yozgatlı Lütfullah Kayalar olacaktır."

ANAP’ın kurucularından eski bakan Lütfullah Kayalar, Yozgat’tan bağımsız milletvekili seçilerek TBMM’ye gireceğini ve yeni parti kuracağını açıkladı. Kayalar hedefini “Çıktığım yol tıkanmış olan siyasetin kilidinin açılması için Yozgat’tan çıkılmış olan bir yoldur” dedi.

EN GENÇ VEKİL GİRDİ

Sözcü'nün haberine göre 1983’te ANAP’ın Ankara il yönetiminde kurucu olarak siyasete girdikten sonra 30 yaşında genç vekil seçilen Kayalar, 5 dönem üst üste ANAP’tan Yozgat milletvekili oldu. 2002’den sonra parlamento dışında kalan Kayalar, 2007 seçimleri öncesinde CHP’nin ‘sağ açılım’ adayı oldu ancak milletvekili seçilemedi.

İKİBİN ARAÇLIK KONVOY

Memleketinden gelen ‘bağımsız aday ol’ talepleri üzerine 1 Kasım’da Yozgat’tan bağımsız aday olan Kayalar’ın seçim startı rakiplerine gözdağı gibi oldu. Yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla şehre giren Kayalar, ilçe, belde ve köylerde seçim çalışması yürütüyor.

“BAĞIMSIZ GİRİP, PARTİ KURACAĞIM”

Lütfullah Kayalar, bağımsız vekil seçileceğinden emin. Hatta Meclis’e girerek yeni bir parti çalışmasına soyunacağını şöyle anlattı: “1 Kasım seçimi sadece Yozgat’taki milletvekilliği seçimi değildir. Buradan Anadolu’nun merkezi Yozgat’tan Türkiye’ye açık ve net ilan etmiş oluyorum ki; çıktığımız yol tıkanmış  olan siyasetin kilidinin açılması için Yozgat’tan çıkılmış olan bir yoldur. Meclis’e gittiğimde Allah’ın izniyle yeni siyasi oluşumun başı Yozgatlı Lutfullah Kayalar olacaktır”