Sağlıkçılar nöbet ücretlerini istiyor

Sağlıkçılar nöbet ücretlerini istiyor

Türk Sağlık-Sen, nöbet ücretlerinin ödenmesi için makemeye başvurdu.

Türk Sağlık-Sen, Tam Gün Yasası'nda öngörülen, ancak bazı kurumlarda hala uygulanmayan nöbet ücretlerinin ödenmesi konusunda düzenleme yapılması için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Türk Sağlık-Sen'in başvurusunda, 30 Ocakta yürürlüğe giren Tam Gün Yasası ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ile 112 çalışanlarına da ödenmesi öngörülen nöbet ücretlerinde artış yapıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu yasayla tuttuğu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlarla, sözleşmeli personele ücret ödenmesi hükmünün getirildiği belirtilen başvuruda, buna karşın bazı sağlık kurum ve kuruluşlarında ''Sağlık Bakanlığı'nın konu ile ilgili bir genelge göndermediği'' gerekçe gösterilerek ödeme yapılmadığı kaydedildi.

Başvuruda, ''Bu haksızlığın giderilmesi ve taşra teşkilatlarının uyarılması'' için Sağlık Bakanlığı'nca konu ile ilgili bir genelge hazırlanarak kurumlara gönderilmesi talep edildi.

Türk Sağlık-Sen ayrıca, nöbet ücretleri ödenmeyen sağlıkçıların ilgili birimlere başvuru yapabilmeleri için bir dilekçe örneği de hazırladı.

Hastane başhekimliklerine yönelik dilekçede, söz konusu yasanın yürürlüğe girmesinden sonra tutulan ve karşılığında izin kullanılmayan nöbet ve icap nöbetleri için ücret ödenmesi talebi dile getirildi.