Sakarya’da Artvin Kurtuluş Etkinlikleri Düzenlendi

Sakarya’da Artvin Kurtuluş Etkinlikleri Düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Artvin Turizm ve Folklor Derneği’nin düzenlediği Artvin Kurtuluş Etkinlikleri gecesine katıldı.

- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Artvin Turizm ve Folklor Derneği’nin düzenlediği Artvin Kurtuluş Etkinlikleri gecesine katıldı.

Gecede ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Kenan Balcı, Artvin’in kahramanlık destanı yazdığını dile getirerek başladığı konuşmasında; “Milletimizin tarihindeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 92 yıl önce Artvin’de yazılmıştır. Artvin sahip olduğu manevi güçle büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Artvin kurutuluş etkinlikleri Türkiye’mizin her bölgesinde düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, insanlarımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendirmektedir. Milli ve beraberliğin daha çok kavrandığı şu günlerde tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’mızda da kutlanması birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Tüm hemşerilerimizin Kurtuluş Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasına, Artvin’in kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutlayarak başladı. Başkan Toçoğlu; “Kurtuluş destanında vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Birlik ve huzur içinde, kardeşçe yaşadığımız Artvin merkezinden, Ardanuç’dan, Arhavi’den, Borçka’dan, Hopa’dan, Murgul’dan, Yusufeli’nden ve Şavşat’tan gelen tüm kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şair diyor ki, tarihi eserler, hanlar, hamamlar / camiler, köprüler, yüksek kaleler / Urartular, Selçuklular, İskitler/ Tarih cennetidir güzelim Artvin. Evet, Şair’in dediği gibi Artvin bir tarih cennetidir. Artvin tarihin her döneminde vatanına ve milletine, değerlerine bağlı insanların yaşadığı bir kenttir. Artvin, köklü uygarlıklara evsahipliği yapmış, zengin kültürü ile ülkemize özel bir kenttir” şeklinde konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde huzur ve birlikteliğini önemine değindi. Toçoğlu; “Hoşgörü kenti Sakarya coğrafyanın farklı noktalarından gelip burayı yurt belleyen insanların barış ve huzur içinde yaşadığı müstesna bir kenttir. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu çok kültürlü yapıyı şehrimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyoruz. Her topluluğun kendi kültür ve geleneğini yaşatmasına ayrı bir önem veriyoruz. Şehrimize ilk gelen misafirlerimizin en çok dikkatini çeken konu şehrimizdeki birliktelik ve huzur oluyor. Bu huzur ve birlikteliğimizin sonsuza kadar devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Artvin Yöresel Halk Oyunları Ekibi sahne aldı ve Kurtuluş Etkinlikleri Artvin yöresinden şiirlerin okunması ile devam etti.