SURİYE'NİN TOP MERMİSİ Ş.URFA'YA DÜŞTÜ: 5 ÖLÜ !

SURİYE'NİN TOP MERMİSİ Ş.URFA'YA DÜŞTÜ: 5 ÖLÜ !

Şanlıurfa'nın sınırdaki Akçakale ilçesine Suriye'den top mermisi düştü. Olayda bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.

HABER3.COM Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki çatışmada ateşlenen bir top mermisi, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düştü. İlçe merkezi olan Yenimahalle'ye düşen top mermisi nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti. Aralarında polislerin de olduğu 13 kişi yaralandı. Ölenler, bir anne ile 4 çocuğu...

İLÇE MERKEZİNE BOMBA DÜŞTÜ

Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır sürürken, Akçakale'de korkulan oldu. Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı. Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Telebyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.

HAVAN VE TOP MERMİLERİ

Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken, Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi. Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgere gitmeleri konusunda uyardı.

Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.

POLİS VE KAYMAKAMLIK İNCELİYOR

Topların düştüğü yerde gerekli incelemeler yapılırken, polis sokakları boşaltmaya başladı. Bu arada Kaymakam Eyüp Fırat da olay yerinde incelemelerde bulundu. İlçe merkezinde yapılan anonslarda vatandaşlar, mecbur olmadıkça sınıra yakın yerlere yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: 3 ÖLÜ, 9 YARALI VAR

CNN TÜRK'te yayına telefon bağlantısı ile katılan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, patlama ile ilgili bilgi verdi. Patlama sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını bildiren Başkan Ayhan, halkın tedirgin olduğuna dikkati çekti. Ayhan, ilk kez bu kadar şiddetli bir patlamanın olduğunu da ifade etti.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


 
"ÖNCE LOJMANLARA DÜŞTÜ ARDINDAN DA BİR EVİN ÇATISINA"

 

 

 

Ayhan, “Bir top mermisi TMO lojmanların düştü, can kaybı yoktu. Ancak daha sonra bir evin üzerine bir top mermisi daha düştü. Hem ölümüz hem yaralımız var. 3 ölü, 9 yaralı var. Ambulanslar yaralıları hastaneye götürdü” diye konuştu.

İlçede panik yaşandığını belirten Ayhan, “Vatandaşlar arasında 10 gündür tedirginlik yaşanıyor. Ne zaman benim üzerime top mermisi düşer korkusu var” dedi.

Sınırın öbür tarafında şiddetli çatışmalar yaşandığına dikkat çeken Ayhan, şöyle konuştu: “Karşı taraftaki ilçe muhaliflerin elinde, Esad’ın ordusu da karşı tanklar ve havanlarla atışları yapıyor. Mermiler de bizim ilçeye isabet ediyor. Mermilerin Esad’ın birliklerinden atıldığı kanaati oluşuyor.”

"ŞEHRİ BOŞALTIRIZ"

Konuyu valiyle görüşeceklerini ifade eden Ayhan, “Gerekirse boşaltırız, ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

ŞAM'DAN ÇIT ÇIKMIYOR

Şam yönetiminden patlamaya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad ilçesindeki sınır kapısı muhaliflerin eline geçmişti. Telabyad'ın muhaliflerin elinde olması Esad yönetiminin kuzeydeki kontrolünü etkiliyor.

3 GÜN ÖNCE DE YAŞANDI, ANKARA NOTA VERDİ

Geçtiğimiz cuma yine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle maddi hasar oluşmuş, olayda 3 kişi de hafif şekilde yaralanmıştı. Türkiye, yaşanan olayın ardından Suriye'ye nota vermişti.

Ajanslar