Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun’dan İşletmelere Uyarılar

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun’dan İşletmelere Uyarılar
Güncelleme:

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun, sosyal medya aracılığıyla yapılan her bir çalışmanın etkisinin geleneksel reklam çalışmalarından çok daha etkin ve...

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun, sosyal medya aracılığıyla yapılan her bir çalışmanın etkisinin geleneksel reklam çalışmalarından çok daha etkin ve kalıcı bir özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun, günlük hayatta büyük ölçüde etkili olan sosyal medya hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medyanın reklama göre daha kalıcı bir niteliğe sahip olduğunu ifade eden Torun, "Çok para harcadığınız bir reklam bazen boşa gidebilirken, sosyal medyada örneğin Facebook sayfanızı beğenen biri, beğenisini geri almadığı sürece yayınladığınız her türlü içeriği görecektir" dedi. Torun, sosyal medyanın en önemli özelliklerinden birinin hızlı etkileşim olduğunu belirterek, "Sosyal medya aracılığıyla yapılan her bir çalışmanın etkisi geleneksel reklam çalışmalarından çok daha etkin bir şekilde olmasının yanı sıra, daha kalıcı bir özelliğe sahiptir. Müşteriyle birebir iletişim halinde olmak, müşteri tarafından her an ulaşılabilir olmak hiç kuşkusuz marka imajına çok olumlu bir ivme katmaktadır. Bu ikili iletişim, işletmeler ve müşteriler arasında sadakat kültürünü kazındırmanın yanı sıra, işletmeler açısından reklam giderlerini de minimum seviyeye indirmektedir. Tüketicilerin ürün hakkında ne düşündüğünü sosyal medya aracılığıyla an be an görülebilmesi, yine sosyal medyanın işletmelere sunduğu en büyük avantajların başını çekiyor" şeklinde konuştu.

"MÜŞTERİLER AÇISINDAN HAYLİ ÖNEM TAŞIYOR"

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun, şöyle devam etti:

"İşletmeler yayınladıkları bir iletiye saniyeler içinde cevap alabilirken, aynı zamanda tüketicinin nabzını da ölçebilme imkanına sahip olabiliyor. İşletmeler, sosyal medya sayesinde müşterileriyle bağlantı içinde olup, onların olumlu ya da olumsuz yorumlarından yola çıkarak tedbirlerini alabilmektedirler. Sosyal medyanın her kesimden insanların gündelik yaşamının vazgeçilmez bir parçası olduğunu düşündüğümüzde, şirketlerin bu mecrada var oluşu hiç kuşkusuz kar maksimizasyonu sağlamanın yanı sıra marka değerinde de bir artışa vesile olmaktadır. Bu nedenle işletmelerin bilinçli birer sosyal medya kullanıcısı olmalarını hem kendi hem de müşterileri açısından bir hayli önem taşıyor."