Sosyal medyada Twitter isyanı !

Sosyal medyada Twitter isyanı !
Güncelleme:

Türkiye'de bazı internet kullanıcıları Twitter'a giremedikleri için isyan etti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’a Türkiye saati ile 12:00 itibariyle erişimde sorunlar yaşanmaya başlandı. Kullanıcılar diğer sosyal medya hesaplarından Twitter’a giriş yapmakta zorlandıklarını yazdı. Bazı kullanıcılar yaşanan sorununun VPN yazılımları kullanılarak ya da DNS değiştirilerek aşılabildiğini belirtti. Kullanıcılar mobil şebekeler üzerinden erişimde sıkıntı yaşanmadığını ancak TTNet ADSL üzerinden Twitter’a erişemediklerini savundular.

Sorunun teknik problemden mi kaynaklandığı yoksa erişime engelleme kararı mı olduğu henüz bilinmiyor. Twitter’a erişimin yapılamamasıyla ilgili olarak TİB’ten bir açıklama geçmedi.

GEÇEN YIL TWİTTER’A ERİŞİM YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl, “17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları” kapsamında hükümet tarafından Twitter’a Türkiye’den giriş yasaklanmıştı. Uzun süre Twitter’a girilememesi sonucu, kullanıcılar farklı DNS şifreleri kullanarak erişim sağlamışlardı. Ayrıca Twitter’a erişim yasağı uluslararası platformdan gelen toplumsal baskılar ve AYM’nin (Anayasa Mahkemesi) kararı üzerine yeniden erişime açılmıştı