SUÇLU AVCISI SAM SMITH ADLI OYUN MİNİKLER İÇİN SAHNELENDİ -İSTANBUL DEVLET TİYATROSU SAHNE AMİRİ OKTAY KOÇ: -TEK HEDEFİMİZ VAR O DA BÖYLESİ OYUNLARLA BÖLGEDEKİ ÇOCUKLARA TİYATROYU SEVDİRMEK

SUÇLU AVCISI SAM SMITH ADLI OYUN MİNİKLER İÇİN SAHNELENDİ     -İSTANBUL DEVLET TİYATROSU SAHNE AMİRİ OKTAY KOÇ:     -TEK HEDEFİMİZ VAR O DA BÖYLESİ OYUNLARLA BÖLGEDEKİ ÇOCUKLARA     TİYATROYU SEVDİRMEK

İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahne Amiri Oktay Koç, "Tek hedefimiz var o da bölgedeki çocuklara böylesi oyunlar ile tiyatroyu sevdirmek" dedi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahne Amiri Oktay Koç, "Tek hedefimiz var o da bölgedeki çocuklara böylesi oyunlar ile tiyatroyu sevdirmek" dedi.

Samsun Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen 'Suçlu avcısı Sam Smith' isimli çocuk oyununa Samsunlu çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Pat Hutchins'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirisini yaptığı, Elif Erdal'ın yönettiği, dekor, giysi tasarımını Şirin Dağtekin'in yaptığı, ışık tasarımını Ayhan Güldağları'nın gerçekleştirdiği oyunu Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan 50 çocuk da izledi.

Sahne Amiri Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunu bugüne kadar İstanbul, Adapazarı ve Zonguldak'ta sahnelediklerini söyledi. Samsun'da oyuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Samsunlu çocukların oyunumuza büyük ilgi göstermeleri bizi çok mutlu etti. Tek hedefimiz var o da böylesi oyunlarla çocuklara tiyatroyu sevdirmek. Oyunumuzun konusu dürüst bir gazetecinin günümüz Türkiye'sindeki gibi çete-polis ilişkisini ortaya çıkarabilmek için dürüst belediye başkanı ile arasındaki ilişkiyi göstermek. Böyle bir oyunla çocukların hayal dünyasını geliştirmek ve hayallerinde kahramanları çocuklara var gibi hissettirmektir."

Samsun Devlet Tiyatrosu memuru Barış Özdemir ise oyuna büyük ilginin olduğunu belirterek, "Oyunumuz iki gün 4 seans şeklinde sahnelenecek. Oyuna Çocuk Esirgeme Kurumundan 50 çocuk katıldı. Okul olarak oyunumuza Subaşı İlköğretim Okulu, Kutlu Kent Sekseninci Yıl ilköğretim Okulu, Özel Ezgi Koleji ve Tekkepınar İlköğretim Okulu öğrencileri izledi. Sekiz yaş üzere komedi tarzı oyunumuza tüm Samsunlu çocukları bekliyoruz" dedi.