Tacizcisi serbest kalınca intihara kalkıştı

Tacizcisi serbest kalınca intihara kalkıştı

Zonguldak'ta 15 yaşındaki lise öğrencisi tacizcisinin serbest kaldığını öğrenince intihara kalkıştı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, lise öğrencisi 15 yaşındaki G.D., kendisine cinsel istismarda bulunan 42 yaşındaki A.K.'nin tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmesinin ardından çok sayıda hap içerek intihar girişiminde bulundu. Tedavi altına alınan A.K.'nin hayati tehlikesi sürüyor.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) T.A.Ş.'de işçi olan A.K. iddiaya göre, ailecek görüştükleri komşusunun kızı G.D.'yi yemek yeme bahanesiyle eve çağırdı. Kapıyı kilitleyen A.K., lise öğrencisi G.D.'yi öpüp dans etmeye zorladı. G.D., gizlice mesaj atarak çağırdığı ablasının gelmesiyle A.K.'nin elinden kurtulabildi.

Bu olaydan 2 gün sonra İngilizce kursunda öğretmenine durumu anlatan G.D., daha sonra ailesiyle şikayette bulundu. Gözaltına alınan A.K., "cinsel istismar" ve "kişi hürriyetini yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada A.K. "cinsel istismar" suçundan 6 yıl 8 ay, "kişi hürriyetini yoksun kılma" suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, davanın temyiz aşamasını da dikkete alarak sanığın karar kesinleşene kadar tahliyesine karar verdi. Duruşmanın ardından G.D. ve ailesi mahkemenin bu kararına tepki gösterdi.

İNTİHARA KALKIŞTI

Kendisine "cinsel istismarda" bulunan sanığın tahliye edilmesiyle büyük üzüntü yaşayan liseli G.D., içine kapandı. Dün akşam yine odasına kapanan G.D., kullandığı sakinleştirici haplardan çok sayıda içerek intihara kalkıştı.

Kızlarının uzun süre odadan çıkmaması üzerine şüphelenen aile fertleri içeri girdiklerinde G.D.'yi halde buldu ve hemen 112 Acil Servis'e haber verdi. Gelen sağlık ekibinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı G.D.'yi ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Ereğli Devlet Hastanesi'nin Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren lise öğrencisi G.D.'nin heyeti tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Liseli G.D.'nin babası Ayhan D., kızının intihara kalkışmasının nedeninin, kendisine cinsel istismarda bulunan A.K.'nin serbest bırakılması olduğunu söyledi. Ayhan D., "Kızıma 17 Ağustos'ta tecavüz etmeye kalkmışlardı. O tarihten bu yana tutuklu olan sanığı adalet serbest bıraktı. Buna üzülen kızım intihara kalkıştı. Adalet istiyorum. Bunu yapanlara da hakkımı helal etmiyorum. Kanun istiyorum" dedi.

DHA