Tavşanlar adayı silip süpürüyor

Tavşanlar adayı silip süpürüyor

Tavşan nüfusunda yaşanan patlama Macquarie Adası'nda ekolojik dengeyi bozdu.

Tavşan nüfusunda yaşanan patlamanın Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Macquarie Adası'nda büyük zarara yol açtığı ve ekolojik dengeyi bozduğu bildirildi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Sözcüsü Andreas Glanznig, türleri tehlike altındaki penguan ve albatrosların yaşadığı adada hızla çoğalan tavşanların tüm ot ve benzeri bitkileri yediğini ve adayı silip süpürdüklerini söyledi. Glanznig, 1870'li yıllarda adaya getirilen ve son yıllara kadar kontrol altında tutulan tavşanların meyilli arazilerde bitkileri yemesi sonucu toprak kaymalarının arttığını belirtti.

Tavşanların tüm ekosistemi değiştirdiğini belirten Glanznig, "Eko sistem tam anlamıyla alt üst oluyor. Tüm adaya zarar veriyor" dedi. Glanznig ayrıca, adadaki farelerin kuş türleri için tehlikeli olabileceğini ancak şu an için tavşan sorununun çözümünün öncelikli olduğunu söyledi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Sözcüsü Andreas Glanznig, Avustralya'ya bağlı adanın tavşan ve farelerden temizlenmesi için hükümetin 21 milyon dolarlık bir planı uygulamaya geçirmesi çağrısında bulundu.