Tecavüze rekor ceza geldi

Tecavüze rekor ceza geldi

14 yaşındaki kız öğrenciye tecavüzde yargılanan iki kişi, 36’şar yıl hapis cezası aldı.

İzmir’de üniversite öğrencisi E.E.’ye tecavüz eden iki kişinin cezasında iyi halden indirim yapılması ve tahliye edilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyürken, ‘iyi şeyler de oluyor’ dedirten haber Antalya’dan geldi.

Banu Tuna’nın haberine göre Kaş’ta 14 yaşındaki kıza cinsel istismardan tutuklu yargılanan iki kişi, 36’şar yıl hapis cezası aldı.

ŞANTAJLA BAŞLADI

Her şey  2010 Kasım’ında başladı. O sırada 14 yaşında olan lise öğrencisi M.K.’nin, erkek arkadaşı S.Ç. tarafından çıplak fotoğrafları çekildi. S.Ç. ve akrabası E.Ç., bu fotoğrafları yaymak ve ailesine göstermekle tehdit ettikleri genç kıza defalarca cinsel istismarda bulundu.

Yaklaşık bir yılı bulan süreçte, S.Ç.’nin iki arkadaşı daha Facebook üzerinden bu şantaj tuzağına dahil oldu. Polise gelen bir ihbarla her şey ortaya çıktı. Kızlarının yanında duran ve destek olan aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

CESUR HÂKİM

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan iki ayrı davada ikisi tutuklu, ikisi tutuksuz 4 kişi yargılandı. Sanıklar hakkında Çocuğun Cinsel İstismarı ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından dava açıldı. Dava boyunca pişmanlık göstermeyen tutuklu sanıklar hakkında hakim en üst sınırdan ceza verdi. Cinsel istismardan 23’er, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 13’er yıl hapis cezası aldılar.

Tutuksuz yargılanan iki sanık ise beraat etti. Avukat Uzun bu konuda temyize gideceklerini belirtiyor.