Tüm sandıklar AK Parti'ye emanet

Tüm sandıklar AK Parti'ye emanet

1.3 milyon seçmenin bulunduğu Almanya’da CHP’nin 158 sandık görevlisi kayboldu...

Yurt dı­şın­daki Türk­ler, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi için bu­gün­den iti­ba­ren oy kul­la­na­cak. 1.3 mil­yon seç­me­nin bu­lun­du­ğu Al­man­ya­’dan ilk şok gel­di. CHP’­nin Al­man­ya­’da san­dık gö­rev­li­si ola­rak isim­le­ri­ni ver­di­ği 158 ki­şi kay­bol­du. 222 bin ki­şi ile en çok Türk oyu­nun bu­lun­du­ğu ikin­ci eya­let olan Ba­den Würt­tem­ber­g’­de­ki 81 san­dık­ta hiç­bir CHP gö­rev­li­si ol­ma­ya­cak, se­çim­de sa­de­ce AK­P’­li­ler gö­rev ya­pa­cak.

Başka eyalette çıktılar

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Ba­den Würt­tem­berg Eya­le­ti CHP Bir­li­ği Baş­ka­nı Ka­zım Ka­ya ve eki­bi, bir haf­ta­dır ön­ce Ge­nel Mer­ke­z’­e ar­dın­dan Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu­’na ve­ri­len lis­te­de­ki san­dık gö­rev­li­le­ri­nin pe­şin­dey­di. Uzun ara­ma­lar so­nu­cu lis­te­de­ki 43 ki­şi­nin, yüz­ler­ce ki­lo­met­re öte­de­ki Es­sen Se­çim Böl­ge­si­’ne ya­zıl­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. An­cak on­la­rın da Es­se­n’­de gö­rev ya­pa­bil­me­si müm­kün de­ğil. Ba­den Würt­tem­berg Eya­le­ti­’nin san­dık­la­rın­da sa­de­ce 6 CHP’­li­nin is­mi bu­lun­du. An­cak on­la­rın da, bu eya­let­te gö­rev yap­ma­sı im­kan­sız olan 500 ki­lo­met­re uzak­lık­ta­ki Han­no­ver Böl­ge­si­’nin ele­man­la­rı ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı.

Gözlemci kartları yok

San­dık gö­rev­li­le­ri­ni bil­dir­me za­ma­nı geç­ti­ği için 158 ki­şi ye­ri­ne ye­ni isim­ler de ta­yin edi­le­mi­yor. Ba­den Würt­tem­berg CHP Bir­li­ği­’nin göz­lem­ci kart­la­rı­ da il­ginç bir şe­kil­de pos­ta­da kay­bol­du­ ve dün ak­şama ka­dar ulaş­ma­dı.