Ukrayna'da "yaşamaz" dediler Türkiye'de hayata tutundu

Ukrayna'da "yaşamaz" dediler Türkiye'de hayata tutundu

Ukrayna'da doktorların "yaşamaz" dediği 3,5 yaşındaki İana Türkiye'de hayata tutundu.

Ukrayna'da doktorların "yaşamaz" dediği 3,5 yaşındaki İana'yı ailesi Türk doktorlara emanet etti. Minik kız için tedavisinin sürdüğü özel hastanenin doktorları seferber oldu. Ülkesindeki yardım kampanyası ile tedavisini sürdüren küçük İana'na için ailesi Türkiye'den de yardım bekliyor.

5 AYDIR HASTALIĞI YENMEYE ÇALIŞIYOR

3,5 yaşındaki Ukraynalı İana Dıakıvnych 5 aydır Türkiye'de kanser hastalığını yenmeye çalışıyor. Kiev'de yaşayan Dıakıvnych ailesi küçük kızlarına kanser teşhisi konulmasıyla zorlu bir sürece başladı. Nöroblastoma (Sinir hücrelerinden çıkan tümör) teşhisi konulan İana Dıakıvnych için Ukrayna'da yardım kampanyaları düzenlendi. Küçük kızın durumunun kötüye gitmesiyle ülkesindeki doktorlar "yaşayamaz" dedi.

Bunun üzerine aile, kızlarını 5 ay önce Türkiye'deki özel bir hastaneye getirdi. Türk doktorlar aileye umut ışığı oldu. Küçük İana'nın tedavisi Maslak'taki hastanede başladı. Ukrayna'da adına başlatılan yardım kampanyası ile tedavisini sürdüren küçük İana , tedavi sürecinin henüz çok başında. Kemoterapi kurları bittikten sonra 3 ameliyat daha olması gereken küçük İana, tedavi masrafları için yardım bekliyor. Süreci anlatan anne Flora Dıakıvnych, "Çocuğun durumu daha iyi. Daha iyi olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

DHA