Üniversitede kanlı saldırı: 2 ölü

Üniversitede kanlı saldırı: 2 ölü

Kenya'da bir üniversiteye yapılan saldırı kanlı bitti.

Kenya'nın Garissa kasabasında bulunan bir üniversiteye yapılan silahlı saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı.

Kenya’nın kuzeydoğusundaki Garissa Üniversitesi’ne maskeli kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların üniversiteye girmesinin ardından patlama seslerinin duyulduğu ve kimliği belirsiz kişilerin güvenlik güçleriyle çatıştığı bildirildi. Onlarca yaralı bulunduğu belirtilirken, hastaneye kaldırılan 30 kişinin 4’ünün ağır yaralı olduğu ve vücutlarında silah yaraları bulunduğu ifade edildi. 

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, saldırganların iki güvenlik görevlisini öldürdükten sonra birkaç kişiyi rehin almış olabileceğini belirtti. Polisin üniversiteyi kuşattığı ifade edilirken, askerlerin de bölgede bulunduğu bildirildi.

SİLAH SESLERİ DUYULUYOR

Reuters’a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir polis, saldırganların içeridekileri rehin almış olma olasılığının yüksek olduğunu ve kampusta birçok öğrencinin mahsur kaldığını söyledi. Polis, “Üniversite kapısını koruyan iki koruma öldürüldü. Kampusun içinden silah sesleri duyabiliyoruz, ancak bu noktada kim kime veya neye ateş ediyor söyleyemiyoruz” dedi.