Üniversitede organ ticareti !

Üniversitede organ ticareti !

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinin ucuz organları zengin İsraillilere naklettiği öne sürülüyor.

KKTC’deki Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinin Ukraynalılar’dan ucuza aldığı organları zengin İsraillilere naklettiği öne sürülüyor. Hastanenin nakil izni iptal edildi.

KKTC’nin başkenti Lekfoşa’da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde İsraillilere yasadışı organ nakli yapıldığı iddiasıyla savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı da hastanenin organ nakli iznini durdurma kararı aldı.
 
Interpole bildirildi
 
Ellerinde deliller olduğunu belirten KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “YDÜ Hastanesi’nde yasadışı organ nakli ticareti yapıldığına dair bariz deliller var. Başsavcılıktan soruşturma talep ettik. 
 
İsrail’den alıcıların, Ukrayna’dan da vericilerin gelerek böbrek nakli yapıldığı iddiasıyla Sağlık Bakanlığı’nın komite kurarak YDÜ hastanesine gitti. Ancak ekibin kontrol yapmasına izin verilmedi. Bu durumun şüpheleri daha da artırdı. İsrail’de organ nakilleri ücretsiz yapılırken nasıl olur da bir İsrailli bunu bizim ülkemizde yapmaya çalıştı. Bu insanın kafasında soru işareti yaratıyor. Konu Interpol’e de bildirildi” dedi. Ada’da organ naktli ticareti  Rum kesiminde de gündeme gelmiş burada da Türk doktorlar suçlanmıştı.
 
Hastane yalanladı
 
Konuyla ilgili VATAN’ın ulaştığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ise iddiaların yalan olduğunu savunarak şöyle konuştu:
 
“Yapılması planlanan nakiller uluslararası kurallara uygun, etik değerlere bağlı olmasına böyle bir karar alınması kabul edilemez. Talihsiz bur durum. Toplumda yanlış anlaşılmalara neden olacak açıklamalar yapılıyor.”