Utm, Üniversite Tercih Fuarı’nda

Utm, Üniversite Tercih Fuarı’nda
Güncelleme:

Çeşitli üniversiteler ve tercih uzmanlarının 3-5 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerle bir araya geldiği Üniversite Tercih Fuarı'nda İl Milli Eğitim...

Çeşitli üniversiteler ve tercih uzmanlarının 3-5 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerle bir araya geldiği Üniversite Tercih Fuarı'nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Resmi Tercih Platformu olan Üniversite Tercih Merkezi (UTM) de hazır bulundu.

Lisans yerleştirme sınavları (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları tercih dönemine hızlı bir giriş yaptı. 3-5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen Üniversite Tercih Fuarı adaylara doğru tercih yapmaları konusunda yol gösteriyor. Fuara katılan ve üniversite adayı öğrencilere tercih uzmanlığı hizmeti sağlayan Üniversite Tercih Merkezi (UTM) hakkında bilgi veren Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, "UTM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Resmi Tercih Platformu'dur. Bu platformu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde bu yıl geliştirdik" dedi.

Aday öğrencilerin UTM'nin internet sitesinden erişebilecekleri akıllı tercih yazılımlarını kullanarak kolaylıkla tercih yapılabileceğinden söz eden Burak Kılanç, "ÖSYM tarafından yayınlanan Yükseköğretim Kurumları ve Kontenjanları Kılavuzu yaklaşık 500 sayfalık bir kılavuz ve bu kılavuzun içinde 25 bin satırdan oluşan 3 liste var. Adaylar 30 tercih kullanacaklar ve bu 30 tercihi 25 bin satırlık listeden belirlemek durumundalar, bu kolay bir iş değil. İnternet sitemizdeki yazılımlarımız bu uzun listedeki bilgileri hızlıca süzmeyi sağlıyor" ifadelerini kullandı. İstanbul'da 3-5 Temmuz'da düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı'nda UTM tercih danışma merkezi oluşturduklarını belirten Kılanç, "Üniversite Tercih Fuarı'nda oluşturduğumuz UTM danışma merkezimizde, yüz yüze destek almak isteyen ve danışma merkezine gelen üniversite adaylarına ve ailelerine özel eğitim almış tercih danışmanlar ile hizmet veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA