Uygur Türkleri'ne Yapılan Zulme Tepki İçin Mao'nun Maketi Darağacına Asıldı

Uygur Türkleri'ne Yapılan Zulme Tepki İçin Mao'nun Maketi Darağacına Asıldı

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Yılmaz Kuran, Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşanan baskı ve zulümlerin kabul edilemez olduğunu belirterek,...

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Yılmaz Kuran, Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşanan baskı ve zulümlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin'in namahrem eli Türk'ün ırzı üzerinde geziyor. Türkistan bayrağını salonlara sokmayan utansın. Vahşete sesini çıkaramayanlar utansın. "Stratejik derinlik" diyerek Türk milletini dipsiz kuyular mahkûm edenler utansın." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir Temsilciliği, Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşanan baskıları basın açıklaması ile kınadı. Ülkü Ocakları üyelerinin katıldığı eylemde üzerinde Çin devleti bayrağı bulunan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un maketi darağacına asıldı. Eylemin sonunda yaşanan sıkıntıların son bulması için dua edildi.

Protesto eyleminde konuşan Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Yılmaz Kuran, "Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin'in namahrem eli Türk'ün ırzı üzerinde geziyor. Türkistan bayrağını salonlara sokmayan utansın. Vahşete sesini çıkaramayanlar utansın. "Stratejik derinlik" diyerek Türk milletini dipsiz kuyular mahkûm edenler utansın. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünyanın devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Mısır'da iç çatışmada ölen bir çocuk için aylarca eylem yapıp mitinglerde gözyaşı dökerken, Filistin için ayaklanıp, sokaklara dökülürken, Türkmenlerin, Uygur Türklerinin katliamına sessiz kalanları şu mübarek günlerde vicdanları ile baş başa bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Çin hükümeti aleyhine slogan atan sendika üyeleri ve kalabalık toplu halde Uygur Türkleri için dua etti.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı