Villa, rezidans ve AVM yapılacak !

Villa, rezidans ve AVM yapılacak !

CHP'li Toprak, TÜBİTAK'ın Gebze'deki yerleşkesi ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

CHP Milletvekili Binnaz Toprak TÜBİTAK’ın Gebze’de bulunan 8 bin dönümlük yerleşkesinin AKP tarafından talan edileceğini ve arazinin deniz gören tarafina villa, rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağını iddia etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık iddiayla ilgili, 28 bin metrekarelik ‘küçücük’ bir alanı kapsadığını savundu.

TBMM’deki bütçe görüşmelerde konuşan Toprak, AKP’nin imar rantına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. CHP’li vekil, Gebze AKP İlçe Başkanı Yardımcısı Halim Turgut’un, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu’nun talimatıyla TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğü’ne atandığını belirtirken, “O da ilk iş olarak Gebze Belediyesi’ne koşa koşa gidiyor ve bu arazinin imar planlarını istiyor” dedi.

“Maalesef arazi denize kadar iniyor ve değeri de 8 milyon dolar. Şimdi, Allah aşkına, siz olsanız böyle bir araziye villa, rezidans, AVM yapmak yerine TÜBİTAK’a bırakır mısınız?” diyen Toprak, TÜBİTAK’a bu arazi karşılığında Ankara dışında büyük bir arazi verildiğini de iddia etti.