Yine birbirlerine düştüler !

Yine birbirlerine düştüler !

Abdullah Gül ile hükümet yetkilileri arasında yine gerginlik çıktı..

Baibakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu 2013’te Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le yaptığı görüşmeye ilişkin, “Sayın Abdullah Gül’ün haberi vardı. Gül’e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak” dedi.

ZİHNİM ÇOK BERRAK

Başbakan Davutoğlu, dün açılış ve miting için gittiği Almanya’da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Ahmet Davutoğlu’nun Gülen ile görüşmesinden sonradan haberim oldu” şeklindeki sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Gül ile BM Genel Kurulu için New York’taydık. Ben hafta sonu Pensilvanya’ya geçtim. Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim. Fethullah Gülen ile yaptığım görüşmeden Sayın Abdullah Gül’ün haberi vardı. Gitmeden önce de dönüşte de kendisine bilgi verdim. Sayın Abdullah Gül’e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak, hiçbir görüşmeyi devlet kaydı dışında yapmadım. Bir nezaket ziyareti değildi, Paralel Yapı görüşmeyi kaydettiyse açıklasınlar.”

Davutoğlu, görüşmede Gülen’e “Türkiye’ye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiye’de olmamanız iletişimi zorlaştırıyor” dediğini de aktardı. Başbakan, Çözüm Süreci’ne ilişkin de şöyle dedi:

“Süreç durdu demek doğru değil. 6-7 Ekim olayları olmasa süreç yıl sonuna kadar tamamlanabilirdi. Bu konuda psikolojik ve yasal eşikler aşıldı. Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil’in dar hesapla süreci kendine yontma çabası. Gereğini yapın, silahları seçimden önce bırakın.”