ZEUGMA TURİZMİN YENİ MARKASI ADLI PROJESİ -GAZİANTEP İL ÖZEL iDARESİ'NİN ZEUGMA TURİZMİN YENİ MARKASI ADLI PROJESİNİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

ZEUGMA TURİZMİN YENİ MARKASI ADLI PROJESİ     -GAZİANTEP İL ÖZEL iDARESİ'NİN ZEUGMA TURİZMİN YENİ MARKASI ADLI      PROJESİNİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gaziantep İl Özel İdaresi'nin "Zeugma Turizmin Yeni Markası" adlı projesinin sözleşmesi imzalandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gaziantep İl Özel İdaresi'nin "Zeugma Turizmin Yeni Markası" adlı projesinin sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, hedefin Çingene Kızı'nın yaşadığı toprakları yeniden bilinir hale getirmek, Zeugma ören yerindeki villaları ve mozaikleri ziyarete açmak olduğunu ifade etti.

Proje içerisinde Gaziantep merkezde ve Nizip ilçesi ile köylerinde bilinçlendirme eğitimleri yapılacağını aktaran Yılmaz, "5 dilde tanıtım tabela, broşür kitapçık ve benzeri malzemelerin hazırlanması gibi faaliyetlerin yanı sıra ören yerinin yakınında bir iskele ve su kafeteryasının kurulması, kazı çalışmalarının daha üzün süre yapılması için kazı evi sayısının artırılması gibi faaliyetler yapılacaktır" dedi.

Aynı zamanda bir çevre projesi yapılacağı müjdesini veren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje ile de ören yerindeki eserlerin daha kolay ziyaret edilmesi sağlanmış olacak. Projenin süresi 12 ay olup toplam bütçesi 470 bin lira. Bu bütçenin 244 bin lirası ajans tarafından desteklenirken kalan kısmı Özel İdare tarafından sağlanacak."

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan da, Gaziantep'in turizm alt yapısını iyileştirecek projelere destek olduklarını ve önümüzdeki süreçte de bölgenin ihtiyacına uygun projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.