''Bazı moron IŞİD'ciler...''

''Bazı moron IŞİD'ciler...''
Güncelleme:

IŞİD militanları selfie fotoğrafı paylaştı, ABD bombaladı.

IŞİD’in propaganda amacıyla etkin olarak kullandığı sosyal medya hesapları başına iş açtı. Bir militanın paylaştığı fotoğraf sayesinde ABD ordusu IŞİD’e ait önemli bir merkezin yerini tespit ederek binayı kısa süre içinde hava saldırısında yerle bir etti.

ABD Hava Kuvvetleri'nde Pasifik Hava Komutanı olarak görev yapan General Herbert Hawk Carlisle bir konuşma sırasında, ABD ordusunun IŞİD'li bir militanın sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf sayesinde, terör örgütünün önemli bir merkezinin vurulduğunu iddia etti.

Carlisle konuşmasında fotoğrafı paylaşan IŞİD militanlarından ‘moron’ diye bahsederek, "Havacılarımız sosyal medya üzerinden tarama yaparken bazı ‘moron’ların bu merkezde durduğunu gördü" dedi.

Carlisle "Bir IŞİD militanı sosyal medyada fotoğrafını paylaştı. Militan IŞİD'a ait bir komuta merkezinin önünde duruyordu. Florida'daki üssümüzde görevli askerlerimiz, IŞİD militanının fotoğrafından yola çıkarak örgüte ait komuta merkezini tespit etti ve sonraki 22 saat içesinde savaş uçağımız burayı yerle bir etti” dedi.

ABD'li komutan Hawk Carlisle, IŞİD'e karşı şimdiye kadar 4200 hava operasyonu gerçekleştirildiğini söyledi.

Etiketler IŞİD abd selfie moron