''IŞİD'den Türkmen çocuklarına canlı bomba eğitimi’'

''IŞİD'den Türkmen çocuklarına canlı bomba eğitimi’'
Güncelleme:

CHP'li milletvekili Mehmet Şeker, IŞİD terör örtünün 8-15 yaş arasındaki Türkmen çocukları canlı bomba olarak eğittiğini iddia etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, sınırdaki Türkmen köylerinde 8-15 yaş arası çocukların IŞİD tarafından alınarak eğitildiğini söyledi. Ayrıca 50 bine yakın Türkmen gencinin de IŞİD etkisi ve tesiri altında oldukları duyumunu aldıklarını kaydetti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ankara katliamının ardından gözlerin çevrildiği IŞİD yapılanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu: “Gaziantep IŞİD’in lojistik üssü. IŞİD silahını, tedavisini, ilaçlarını, gıdasını hatta bir miktar petrol ihracatını bu bölge üzerinden yaptı. Daha önce de söyledim Türkiye’nin hemen her ilinde IŞİD’in şubesi var. Adam toplayıp Gaziantep’e getirdiler. Gaziantep’teki kişiler tarafından da sınır kapılarından ya da sınırın kapısı olmayan her yerinden geçerek götürdüler. İşin sadece IŞİD boyutu değil, tehlikeli bir boyutu daha vardı. IŞİD’in içindeki insanları (Türkiye’den veya dünyanın değişik yerlerinden) kullanan istihbarat örgütleri vardı. Şu anda Antep’te dünyanın her bölgesinden istihbarat örgütleri var. Sivil toplum örgütü olarak varlar, konsolosluk görevlisi olarak varlar. Ticari olarak varlar. Sağlık görevlisi olarak varlar.

‘IŞİD YÖNLENDİRİLİYOR’

Bu adamlar örgüt içindeki zayıf halkaları kullanıp yönlendirebiliyorlar. Bizim duyduğumuz Halep’e yakın bir yerden IŞİD’in üssünden bu talimatın verildiği. Talimatı veren kişilerin El Muhaberat ile ve İngiliz haber alma teşkilatı ile ilgili olduklarını ilişkilerinin olduğunu duyduk. Gaziantep’te IŞİD’e yakın olan, adam devşiren yapı zaten üç yıldır var. Bu yapıyı MİT görmezden geldi. Bunlar zaten Esad’a karşı savaşıyorlar, bizim isteğimiz doğrultusunda işler yapıyor diyerek görmezden geldiler. 5 bin kişi katıldı dediğimde abartı dediler. Bugün Türkiye’den katılan adam sayısı 10 binin üzerinde. Kaçı öldü bilmiyorum. Ama bunlar geri dönecek ve kendi şehirlerinde IŞİD’in şubesi olacaklar. Eylemleri Türkiye’de yapacaklar.

‘ÇOCUKLARIN BEYİNLERİ YIKANIYOR’

Çok büyük tehlikeli daha var. Sınırdaki Türkmen köylerinde 8-15 yaş arası çocukları IŞİD aldı eğitiyor şu anda. Bu Türkmen çocuklar katil Türkiye diyor eğitimde.. Bunları silahlı eğitimden geçiriliyor, beyinleri yıkanıyor. Camilerde hutbe okutarak örgüte kazandırıyorlar. Şu anda aldığım bilgiye göre orada yaklaşık 50 bine yakın Türkmen genç IŞİD’in etkisi ve tesiri altında. Öyle bir eğitim veriyorlar ki bir vatandaş anlattı: ‘Siz gidin canlı bomba olun. Canlı bomba olup bombanın pimini patlattığınızda parçalarınızı melekler toplayıp sizi cennete götürecek. Öbürleri de cehenneme gidecekler. Siz Allah yolunda öleceksiniz’ diyorlarmış. Bir gün bu çocuklar bu ülkeye gelecekler.

ÖNCE GÜVEN TESİS EDİLMELİ

Türkiye 911 km sınıra sahip olduğu için ve en çok insanın katıldığı ülke olduğu için çok büyük zarar görecek. Türkiye resmen militan ithal eder bir pozisyona girdi. ‘ Buradan ciddi bir sınır güvenliği tesis edilerek çıkılır. Türkiye’de sorumlu insanların hükümeti yönetmeye başlamasıyla çıkılır. Bu ülkedeki hükümet sorumluluk içinde olacak. Benim militanım benim teröristim, benim katilim demeyecek. Merminin ve silahın nerede ne zaman kime doğrultulacağını bilecek seviyede olacak. Ona göre tedbir alacak. Tedbir alan iyi bir yönetim iyi bir istihbarat o bölgedeki insanlara güven vermeyi tesis edersek bu işlerden kurtuluruz. Türkiye toplumu ne hale geldi. İnsanlar korkuyor artık. Beni arayıp diyor ki vatandaş. Filan yerde sakallı cüppeli, sarıklı adamların gece girip çıktıkları bir ev var. Niye polisi aramıyorsunuz deyince polis benim adımı verir öldürürler diyor. Korkumdan yapamıyorum diyor. Şu anda vatandaş Gaziantep’in içerisinde belki de 20’ den fazla IŞİD’in hücre evi varken ihbar edemez.

‘EMNİYETİ DEĞİL MİLLETVEKİLİNİ ARIYORLAR’

Benim en azından bildiğim, vakıf olduğum, emniyete bildirdiğim ve operasyon yapılan yerler var. Şu son olayda ortaya çıkan 6-7 tane yer var. Ortaya çıkmayanlar da var. Vatandaş kendi oturduğu mahallede yabancı kişilerin gelip gittiği yerleri görüyor. Oranın muhtarı da görüyor ama korkuyor. Kendi devletine güvenemiyor. Güvenemeyince de bu mekanizma çalışmıyor. İstihbarat sadece istihbarat elemanları ile yapılmaz. Halkı yanınıza almazsanız olmaz. Halk kimseye yanlış yaptırmaz, sizi uyarır. Ama emniyeti değil de milletvekilini arıyorsa burada bir sıkıntı var.