ABD'den Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık destek

ABD'den Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık destek
Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken ABD, Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını duyurdu.

ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarına bir yenisi daha eklendi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardımda bulunacağını açıkladı.

Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'ne 2 defa S-200 füzesiyle, Kırım Yarımadası'na ise 20 İHA ile saldırı girişiminde bulunması sonrası Rusya'dan bu eylemlerin cevapsız kalmayacağına yönelik açıklamalar gelmişti. Putin'in intikam mesajlarının ardından Ukrayna'ya bombardımanlar başladı. Ukrayna'nın Herson bölgesine düzenlediği bombardımanda 1'i bebek toplam 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

200 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM YAPACAKLAR
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, topraklarını savunan ve halkını koruyan Ukrayna'ya yardım etmek için bir sonraki güvenlik yardımı paketini duyuruyoruz" ifadelerini kullanarak, ABD'nin Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını açıkladı. Bliken, yardım paketinin hava savunma mühimmatı, topçu mermileri ve mayın temizleme ekipmanlarını içerdiğini aktardı.

"AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR"
Rusya'nın Ukraynalı sivilleri öldürdüğüne ve sivil altyapıyı hedef aldığına dikkat çeken Blinken, "Aynı zamanda açlığı silah olarak kullanıyor. Ukrayna'nın sivil limanlarını ve tahıl altyapısını yok ederek küresel gıda güvensizliğine katkıda bulunuyor. Rusya bu savaşı başlattı ve kuvvetlerini Ukrayna'dan çekerek her an sona erdirebilir. Bunu yapana kadar ABD ve müttefikleri ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'ya yardımlarına devam edecekler" dedi.

İHA