Azerbaycan vurunca Ermenistan'a destek verdi

Azerbaycan vurunca Ermenistan'a destek verdi
Güncelleme:

Rusya, Azerbaycan'ın Ermenistan'ı vurmasından sonra Ermenistan'a destek yolladı.

Rusya, Azerbaycan'ın Ermenistan'ı vurmasının ardından ülkedeki askeri üssüne saldırı ve nakliye helikopterleri sevk etti. Akdeniz'e de denizaltı gönderdiler.

Rus Haber Ajansı RIA'nın Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre,Ermenistan'ın başkenti Erivan yakınlarındaki askeri üsse 8 adet Mi 24 ve Mi 8 helikopteri konuşlandırıldı. Bakanlık yıl sonuna kadar bir sevkiyât daha yapılacağını açıkladı.

Rusya, Ermenistan'daki bu üssü 1995 yılında kurdu ve 1998 yılından beri de burada Rus MİG 29 savaş jetlerini konumlandırmış durumda. Rusya'nın bu ülkedeki bir diğer üssü de ülkenin üçüncü büyük kenti olanTürkiye sınırındaki Gümrü yakınlarında.

rusya-dan-ermenistan-a-askeri-sevkiyat-7949077_1218_m.jpg

AZERİ- ERMENİ GERİLİMİ TIRMANIYOR

Pazartesi günü Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu üsteğmen Abdulla Mollayev'in hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Üsteğmen Mollayev'in kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı ancak hastanede öldüğü belirtilmişti.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'I HAVAN TOPUYLA VURMUŞTU

Azeri Savunma Bakanlığı daha sonra, Ermeni mevzilerine havan topu atışı yapıldığını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, "Ermenistan tarafının gerginliği artıran saldırıları karşısında Azerbaycan'ın da yanıt vermek zorunda kaldığı ve belirlenen koordinatlara son 24 saatte havan toplarıyla ateş açıldığı" ifade edilmişti.

Ermenistan tarafından onlarca askerin öldürüldüğü, birkaç aracın tahrip edildiği de savunulmuştu. Ermenistan tarafının ise asker kayıplarını kamuoyundan sakladığı iddia edilmişti.

rusya-dan-ermenistan-a-askeri-sevkiyat-7949077_4038_m.jpg

RUS DENİZALTISI SURİYE KIYILARINA GÖNDERİLDİ

Öte yandan Kruz füzeleriyle donatılmış bir Rus denizaltısının da Akdeniz'e girdiği veSuriye kıyıları yakınında bekletildiği belirtildi.

İnterfax'a konuşan bir kaynak, 'Rostov-na-donu' adlı Rus denizaltısının doğu Akdeniz'e girdiğini açıkladı. Adı belirtilmeyen kaynak ''Denizaltının cephanesinde, Hazar Denizi'ndeki gemilerin IŞİD mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi kruz füzeleri bulunuyor'' diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise konuya ilişkin sorulara, ''Bunu askeri yetkililere sormalısınız. Zira benim bu konuda bir bilgim yok'' yanıtını verdi.

Asıl görev yeri Karadeniz Filosu olan denizaltının, Akdeniz'e gönderilmesiyle ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Rostov-na-donu denizaltısının kasım ayında, IŞİD'e Suriye'deki 'kalesi' Rakka'da saldırdığına dair iddialar ortaya atılmıştı, ancak bu iddialar Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ne yalanlanmış ne de doğrulanmıştı.