Çin'de sel 20 kişiyi yuttu, şehir sular altında

Çin'de sel 20 kişiyi yuttu, şehir sular altında
Güncelleme:

Son 140 yılın en şiddetli yağışlarının yaşandığı Çin'de son 40 saatte 20 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi ise kayboldu.

Çin’de son 140 yılın en şiddetli yağışları yaşanıyor. Çin’in ulusal meteoroloji ajansına göre son 40 saatte kaydedilen yağış miktarı 744,8 mm oldu. Bu sürede 20 kişi hayatını kaybederken 27 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Çin'in başkenti Pekin ile birlikte selden en ağır şekilde etkilenen eyaletlerden Hebei’de 9 kişi hayatını kaybederken 6 kişi kayboldu. Ülke genelinde 800 bin kişi yaşadıkları yerlerden tahliye edildi.

Tam sayısı belli olmamakla birlikte on binlerce ev hasar görürken selden ve yağıştan etkilenenleri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bazı eyaletlerde okullar tatil edilirken hastane çevrelerinde de özel önlemler alınıyor. 

NBC’nin haberine göre Mentougou eyaletinde oturan bir kişi, benzer yağmurları daha önce de gördüklerini ama ilk kez bu kadar büyük bir sel felaketine tanık olduklarını söyledi. Bazı bölgelerde elektrik servisleri de zarar görmüş durumda. Yağışların bugün de etkili olması bekleniyor.

Çin’de önümüzdeki ay da Hanun Tayfunu’nun etkili olması bekleniyor. Çin’in doğusunda meydana gelen fırtına ve tayfunlarda her sene çok sayıda ev ve yaşam alanı hasar görürken can kayıpları da meydana geliyor. 

 

text-ad
Etiketler çin sel felaket kabus ölü
Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu İstanbul'un bu ilçesinde denize girmek yasaklandı İstanbul'un bu ilçesinde denize girmek yasaklandı MasterChef'in sempatik ismi değişimiyle herkesi şaşırttı: Gören tanıyamadı MasterChef'in sempatik ismi değişimiyle herkesi şaşırttı: Gören tanıyamadı Yerli elektrikli sedan otomobilimiz TOGG T10F'in un çıkış tarihi ertelendi! Yerli elektrikli sedan otomobilimiz TOGG T10F'in un çıkış tarihi ertelendi! AK Parti ve MHP destek verdi, CHP'li Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı AK Parti ve MHP destek verdi, CHP'li Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı Türkiye'nin kabusu tokat gibi yüzümüze çarptı: Sular gitti, feribot iskelesi karada kaldı! Türkiye'nin kabusu tokat gibi yüzümüze çarptı: Sular gitti, feribot iskelesi karada kaldı! Dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan oyuncu Meral Kaplan'dan ilk açıklama Dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan oyuncu Meral Kaplan'dan ilk açıklama Bir yanda alevler, diğer yanda ise... Vatandaş şüpheliyi döve döve öldürüyordu! Bir yanda alevler, diğer yanda ise... Vatandaş şüpheliyi döve döve öldürüyordu! İstanbul açıklarında tur teknesi battı! İstanbul açıklarında tur teknesi battı! Eltisi tarafından içeceğine ilaç karıştırılan kadın ölümden döndü Eltisi tarafından içeceğine ilaç karıştırılan kadın ölümden döndü
Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! Sınırda Labubu operasyonu! Yüzlercesi ele geçirildi Sınırda Labubu operasyonu! Yüzlercesi ele geçirildi 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Bursa'yı cehenneme çeviren yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Bursa'yı cehenneme çeviren yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Eli palalı manyak ortalığı birbirine kattı Eli palalı manyak ortalığı birbirine kattı Bebek katili Öcalan'ın ''sol kolu'' terör tutuklusu İmralı'dan tahliye edildi! Bebek katili Öcalan'ın ''sol kolu'' terör tutuklusu İmralı'dan tahliye edildi! Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt!