Deprem kahininin 3 gün önceki paylaşımı olay oldu

Deprem kahininin 3 gün önceki paylaşımı olay oldu
Güncelleme:

Türkiye yeni güne Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde yıkıma ve can kayıplarına yol açan deprem kabusu ile başlarken sosyal medyada, 'deprem kahini' olarak bilinen dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım gündem oldu.

AFAD verilerine göre saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 km derinlikte gerçekleşen deprem başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Diyarbakır olmak üzere 10 ilimizde hem yıkıma hem de can kaybına yol açtı.

Depremin ardından 'deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

Hoogerbeets’in, 3 Şubat'ta sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" ifadelerini kullandığı görüldü.

"ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDER"

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu paylaşımın yankıları sürerken Hoogerbeets'ten bir mesaj daha geldi. Hoogerbeets yaptığı son paylaşımda "Artçı sarsıntılar devam eder" uyarısında bulundu.

Hoogerbeets, daha önce de Türkiye'de meydana gelen pek çok depremi tahmin etmesiyle biliniyordu. Avustralyalı gökbilimci, 'deprem kahini' olarak biliniyor ve dünya çapında da yaptığı tahminlerle tanınıyor.

 Deprem kahini Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'taki paylaşımı