Donal Trump'tan Brüksel açıklaması

Donal Trump'tan Brüksel açıklaması
Güncelleme:

ABD'nin olay ismi Donald Trump Brüksel saldırıları ile ilgili ne dedi ?

Dünyanın gözü eş zamanlı gerçekleştirilen terör saldırılarıyla sarsılan Belçika'nın başkenti Brüksel'de... Liderler, en az 28 masum insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları üst üste kınarken, konuya ilişkin görüşü en çok merak edilen siyasetçilerden biri olan Donald Trump'dan da bir açıklama geldi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak Başkanlık Seçimleri'nde Cumhuriyetçi Parti'den aday olması beklenen emlak zengini Trump, ABD'nin ve Batılı ülkelerin İslamcı militanlara karşı savaşı sertleştirmesi gerektiğini söyledi.

Seçim kampanyası sırasındaki yorumları nedeniyle sert bir şekilde eleştirilen Trump, Fox News'e yaptığı açıklamada "Sınırları kapatacağını söyleyerek, "Biz gevşek ve aptalız" dedi.

HOLLANDE: SALDIRI TÜM AVRUPA'YA YÖNELİK

Dünya liderleri, Brüksel saldırılarını peş peşe kınadı. Avrupa’nın kalbindeki katliama ilişkin ilk açıklamayı yapan siyasetçiler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande da vardı.

Brüksel saldırılarının tüm Avrupa'ya yapıldığını söyleyen Hollande, Avrupa'ya çağrıda bulunup, tehdidin ciddiyeti karşısında zaruri adımlar atılması gerektiğine vurgu yaparak, "Brüksel'deki saldırılarla tüm Avrupa vuruldu" ifadesini kullandı.