Esad'tan yeni Türkiye mesajı

Esad'tan yeni Türkiye mesajı
Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Esad, Türkiye ile Suriye ilişkileri için Rusya ve İran’la ortak strateji geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya ve İran’la ortak bir strateji geliştirmenin önemine dikkat çektiği açıklamasında bir dizi başlık sıralarken Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesine dair de konuştu.

Esad, İran Dışişleri Özel İşler Bakan Yardımcısı Ali Asğar Haci ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın aktarımına göre Esad, bundan sonraki aşamada, özellikle “Dörtlü” toplantılar ve Astana yolunda koordinasyonun öneminin altını çizdi. Rusya ve İran’la işbirliği içinde hareket edilmesine dair konuşan Esad, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve terörle mücadele konularının öncelikli olması gerektiğini vurguladı. Esad, bu başlıklarda hedeflerin ve zamanlamanın net olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

SANA, Esad’ın söz konusu açıklamasını şu ifadelerle aktardı: “Cumhurbaşkanı Esad, bundan sonraki aşamada, özellikle “Dörtlü” toplantılar ve Astana yolunda koordinasyonun öneminin altını çizerek, Rusya ve İran taraflarıyla işbirliği içinde, ister Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi olsun, ister terörle mücadele olsun, ister başka konular olsun temelleri tanımlayan ve yaklaşan müzakerelerin dayandığı başlıkları ve hedefleri kesin olarak netleştiren ve bu adresler için bir zaman çerçevesi ve uygulama mekanizmalarını belirleyecek ortak bir stratejinin geliştirilmesini vurguladı.”
#beşar esad