Fransa'da Türklerin oteline 'terör baskını'' !

Fransa'da Türklerin oteline 'terör baskını'' !
Güncelleme:

Fransız jandarma ekipleri, olağanüstü hal kapsamında Lyon kentinde Türk işletmecilere ait bir otelde arama yaptı.

Fransız jandarma ekipleri, olağanüstü hal kapsamında Lyon kentinde Türk işletmecilere ait bir otelde arama yaptı. İşbirliği için otel sahiplerine teşekkür eden ekipler, şüpheli bir unsura rastlamadı.

Fransız Le Progres gazetesinin haberine göre, Lyon'un banliyosü Saint Pierre de Chandieu'da bulunan bir Türk işadamına ait otele baskın yapıldı. 100'den fazla jandarmanın yaptığı baskında bütün odalar arandı. Lyon Valiliği, çok sayıda Türkün kaldığı otelin, Belçika plakalı bir araç geldiği için şüphe çektiğini ve binaya baskın yapıldığını bildirdi. Fransız jandarması, otelde yapılan arama sonucunda şüpheli hiçbir unsur bulamadığını açıkladı. Otel işletmecilerinden, verilen rahatsızlıktan dolayı özür dilendiği ve yönetime işbirliği yaptıkları için teşekkür edildiği öğrenildi.

Valilik, kırılan kapıların ve verilen maddi zararın devlet tarafından karşılanacağını duyurdu. Olağanüstü hal ilan edilen Fransa'da son bir haftada 700'den fazla adrese baskın yapıldı. Müslümanlara ait çok sayıda işyeri, dernek ve evlerin hedef olması tepki çekti.