Fransız rehine serbest bırakıldı

Fransız rehine serbest bırakıldı
Güncelleme:

Şubat'ta kaçırılan Fransız vatandaşının serbest bırakıldığı açıklandı.

Şubat'ta Yemen'in başkenti Sana'da kaçırılan Fransız Isabelle Prime'ın serbest kaldığı bildirildi. Prime, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'ye seslenerek yardım istemişti.

Yemen'de bundan 6 ay önce kaçırılan Fransız vatandaşı Isabelle Prime serbest bırakıldı. FransaCumhurbaşkanı François Hollande rehinenin serbest bırakılmasında etkili olan Umman'a teşekkür etti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada 30 yaşındaki Isabelle Prime'ın özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi, ancak ayrıntı verilmedi. Rehinenin Fransız görevlilere teslim edildiği ve ilerleyen saatlerde memleketine döneceği açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, rehinenin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fransa lideri, Prime'ın serbest bırakılmasında etkili olan Umman'a teşekkür etti.

Isabelle Prime şubat ayında kimliği belirsiz kişilerce başkent Sana'da kaçırılmıştı. Prime 2013 yılından bu yana Yemen'de bir danışmanlık şirketi adına görev yapıyordu. Isabelle Prime ile birlikte kaçırılan çevirmeni Şirine Makkavi mart ayında serbest bırakılmıştı.

DW Türkçe