İngiltere'den sürpriz KKTC hamlesi

İngiltere'den sürpriz KKTC hamlesi
Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya tarafından tanınmasına, İngiliz Milletvekili Sammy Wilson destek verdiğini açıkladı.

İngiliz Milletvekili Sammy Wilson, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınmasına vurgu yaptığı bir yazı yayımladı. İngiliz siyaset dergisi Politicshome'da kaleme aldığı yazıyı yayımlayan Sammy Wilson, "Kıbrıs Adası’nda sınırın her iki tarafında tam olarak işleyen hükümetler ve demokratik sistemler var" şeklinde ifade etti.

KKTC’nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınmaması için bir neden olmadığını söyleyen Wilson, kaleme aldığı bu yazı ile İngiltere'nin, KKTC'ye önemli bir tanıma desteğinde bulunduğunu göstermiş oldu.

İngiliz Milletvekili, Kuzey İrlanda barış sürecinde imzalanan ve 'Hayırlı Cuma Anlaşması' olarak da bilinen Belfast Anlaşması’na işaret ederek, "Kosova'nın bağımsızlığına ilişkin Uluslararası Adalet Divanı'nın 2010 kararı KKTC'nin talebine daha fazla yasallık sağlamalıdır" diye belirtti.

Wilson, Kıbrıs’ta çözüm planlarını Rumların reddettiğine değinerek, İngiltere’nin bu süreçte Kıbrıs Türkleri ve Rumlar arasında ara bulucu olması gerektiğini söyledi.