Irak Başbakanı talimat verdi !

Irak Başbakanı talimat verdi !
Güncelleme:

Irak Başbakanı, parlamentoyu basan Şii lider yanlıları hakkında talimat verdi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, parlamento binasını basan Şii lider Mukdera el Sadr yanlılarının bulunması ve yargılanması için talimat verdiği belirtildi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Haydar Abadi, İçişleri Bakanı Muhammed el Gabban'a parlamentoyu basan, güvenlik güçlerine ve milletvekillerine saldıran Sadr yanlısı eylemcilerin bulunması için talimat verdi.

Haydar Abadi, “Sözkonusu kişiler bulunarak yargılanmalı ve hak ettikleri cezayı almalı” dedi.

Öte yandan, Abadi'nin de mensubu olduğu parlamentodaki Şii Ulusal Koalisyonu Bloğu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal Koalisyon halka, reform çağrılarının, kamu kurumlarına zarar verilmesi veya devletin işleyişinin aksatılması amacıyla kullanılmaması çağrısında bulunuyor" denildi.

Açıklamada, eylemcilere Irak'ın hayrını istemeyen, içinde bulunulan durumu kullanan ve devlet kurumlarına zarar verenlere karşı sağduyulu ve dikkatli olma çağrısı yapıldı.

Irak'ta Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, dün hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamento binasına girmişti.

Ellerinde Irak bayraklarıyla vekillerin koltuklarında oturan eylemciler içerideki eşyalara zarar vererek, pencere ve masaları kırmıştı.

Yeşil Bölge çevresini koruyan beton bariyerler göstericiler tarafından yıkılırken bazı milletvekillerinin araçlarına da zarar verilmişti.