İşte Berlin saldırganının kimliği !

İşte Berlin saldırganının kimliği !
Güncelleme:

Almanya'daki TIR'lı saldırıyı yapan kişinin kimliği belirlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki kanlı saldırının baş şüphelisinin ilk fotoğrafı yayınlandı. Şüphelinin Tunus kökenli 21 yaşındaki Anis Amri olduğu belirtiliyor. Amri artık Avrupa'nın en çok aranan ismi...

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir TIR’ın Noel pazarına girerek 12 kişiyi öldüren kişinin 21 yaşındaki Anis Amri olduğu belirtildi. Saldırgan olduğu düşünülen Tunus doğumlu bir mülteci olan Amri'nin kimliği saldırının gerçekleştiği tırın şoför koltuğunun alt kısmında bulundu.

untitled-1-033.jpg

Alman polisi hastanelerde Anis Amri'yi arıyor. Çünkü Amri'nin olay sonunda ciddi şekilde yara aldığı düşünülüyor. Anis Amri'nin artık Avrupa'nın en çok aranan teröristi olduğu bildiriliyor.

Şüphelinin farklı isimler kullandığı ve poliste  adam yaralamaktan  sabıkası bulunduğu ifade edildi.

Olay sonrası yürütülen soruşturmada ilk gözaltına alınan şüphelinn Pakistan uyruklu bir mülteci olduğu açıklanmıştı. Ancak şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin 6'sının kimliği de tespit edildi. Ölenler arasında çocuk bulunmuyor. 48 yaralıdan 14'ünün hayati tehlikesi mevcut.

MERKEL'E AĞIR SUÇLAMA

Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders Almanya Başbakanı Anglela Merkel’in göçmenlik politikasına kapıldığı için eline kan bulaştığını savundu. Tweeter adresinden eli yüzü kan içinde olan Merkel fotoğrafı paylaşam Wilders Almanya’nın başkenti Berlin’de 12 kişinin hayatına mal olan terör saldırısının Merkel’in suçu olduğunu söyledi.  “Bizden nefret ediyorlar, bizi öldürüyorlar, bizi koruyacak kimse yok. Liderlerimiz bize ihanet ediyor ” yazdığı paylaşımla Merkel’e ağır suçlamalar yöneltti.

Milliyet