İşte uydudan İsrail'in ölüm olup yağdığı mülteci kampının son hali

İşte uydudan İsrail'in ölüm olup yağdığı mülteci kampının son hali
Güncelleme:

İsrail'in Gazze'de bomba yağdırdığı, Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki dehşet uydu görüntülerine yansıdı

Hamas’ın saldırıları sonrasında İsrail sistematik olarak yıllardır abluka altında olan Filistin’i hedef alırken, dün İsrail’in arka arkaya vurduğu Cibaliya Mülteci Kampı’ndan kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, “Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000” ifadelerini kullandı.
Kudra, gece 03.47’de yaptığı açıklamasında daha fazla ayrıntı vermedi.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığının açıklamasında, İsrail savaş uçaklarının saldırısında ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi’nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

Hamas tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 195 Filistinlinin öldüğü duyuruldu.

SALDIRININ BOYUTU UYDUDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan dün gece İngiliz haber ajansı Reuters, uydu görüntüleme şirketi Maxar’dan aldığı görüntüleri uluslararası kamuoyu ile paylaştı. Görüntülerde Cibaliya Mülteci Kampı’nda oluşan hasar gözler önüne serildi.

31 Ekim’de yani saldırıdan kısa bir süre önce çekilen görüntülerde Cibaliya Mülteci Kampı’nda bir hasar gözükmezken, saldırıdan sonra çekilen görüntülerde ise dev boyutlu bir krater göze çarpıyor.