İtalya bu vahşeti konuşuyor: Genç kadının katili Türk çıktı

İtalya bu vahşeti konuşuyor: Genç kadının katili Türk çıktı
Güncelleme:

İtalya'da 21 yaşındaki genç kadın, Türk asıllı eski erkek arkadaşı Ö.Ç.'nin dairesinde ölü bulundu. Şüpheli tutuklanırken, vahşi cinayet ülkede infiale neden oldu.

21 yaşındaki genç kadın pazar sabahı eve gelmediği için annesi tarafından kayıp olduğu bildirildi. Bunun üzerine jandarma, F.M.’nin eski erkek arkadaşı olan Ö.Ç.’nin dairesine gitti ve kapıyı kimse açmayınca içeri girdi. Jandarma, dairede genç kadının pek çok kez bıçaklanmış cesedi ile karşılaştı.

Aslen Türk olan 28 yaşındaki Ç., baş cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Diğer taraftan, Silandro yakınlarındaki Rovereto'da işlenen Maria Fait ve Iris Setti cinayetlerinin ardından bölgede kadın cinayetlerine yönelik öfke büyüdü. Şubat ayında 39 yaşındaki Sigrid Gröber, cinayete kurban gitti.

"ÇOK POPÜLER BİR İNSANDI"
Konuya ilişkin açıklama yapan Silandro Belediye Başkanı Dieter Pinggera, köyün şokta olduğunu belirterek, “C.F.M.'nin Silandro’da çok popüler bir insandı. Spor ve gençlik etkinliklerinde yer alıyordu. Sevgi dolu ve yardımseverdi. Ailesi de kasabada çok iyi tanınıyor. Hatırladığım kadarıyla Silandro'da son 50 yılda hiç cinayet işlenmemişti. Aileye başsağlığı diliyoruz." dedi. 

GENÇ KADIN DAHA ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDU
Bununla birlikte, F.M.’nin haziran ayında eski erkek arkadaşı Ç. hakkında saldırı ve ağır tehdit şikayeti ile suç duyusunda  bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Ç.’nin genç kadını takip etmek için Temmuz ayı sonunda Laces'deki bir oteldeki işinden ayrıldığı belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Ayrıca Ç.'nin Facebook'tan yayımladığı bir gönderi de yetkililerin ilgisini çekti. Ç.'nin gönderisinde şu ifadeler yer alıyor:

"Ağustos ayında özel bi̇r gece i̇çi̇n çok fazla şeyi riske atmama rağmen, tek bi̇r hatanın her şeye mal olacağını hiç düşünmemiştim."

Savcı adına soruşturmayı başlatan Silandro ve Bolzano jandarmaları, daha önceki bulgularına dayanarak genç kadının eski erkek arkadaşından hemen şüphelendi. Cesedin bulunmasından hemen sonra, Ç. bir arama başlatıldı. Vinschgau Vadisi'nin tüm alanı bir helikopterinin yardımıyla tarandı.

AVUSTURYA'YA KAÇMAYA ÇALIŞTI
Pazar günü öğleden sonra sonra saat 17:00 sularında Ç., Graun yakınlarında görüldü. Avusturya'ya kaçmak isteyen Ç., Reschen geçidinde, kolluk kuvvetlerinin müdahalesinin ardından yakalandı.

Bir jandarma, Ç.’nin otomobilin bir lastiğini patlattı. Savcılığın emriyle tutuklananan Ç., Bolzano Cezaevi’ne nakledildi.

Öte yandan, Ç. suçu kendi işlediğine dair bir itrafta bulunmadı. Yetkililer, ise olayların seyri ve suçun olası nedenleri hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Ç. 16 Ağustos (yarın) tarihinde mahkemeye çıkacak. C.F.M.’nin cesedinin otopsisi de aynı gün gerçekleştirilecek.