Kaçan kaplan dehşet saçtı

Kaçan kaplan dehşet saçtı

Gürcistan'da hayvanat bahçesinden kaçan kaplan, bir kişiyi öldürdü.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yaşanan sel nedeniyle su altında kalan hayvanat bahçesinden kaçan kaplanın kent merkezinde saldırdığı bir kişi hayatını kaybetti. Saldırgan kaplan daha sonra güvenlik güçlerince öldürüldü. Yetkililer, tehlikeli olduğu belirtilen hayvanlar yakalanana kadar vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını istedi.

Hürriyet'in haberine göre Tiflis’te pazar günü etkili olan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel afetinde 17 kişi hayatını kaybetmişti. Sel nedeniyle, kentte bulunan bir hayvanat bahçesini su basmasının ardından da çok sayıda hayvan, hayvanat bahçesinden kaçmıştı.

29970277.jpg

"SEL BASKININA NEDEN: KOMÜNİZM"

Gürcistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, hayvanat bahçesinden kaçan kaplanın bir vatandaşa saldırdığı ve vatandaşın tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaplanın, vatandaşa saldırmasının ardından özel kuvvetler tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, tehlikeli olduğu belirtilen hayvanlar yakalanana kadar vatandaşların dışarı çıkmamaları istendi.

Hayvanat bahçesindeki yaklaşık 300 hayvanın yarısından fazlasının boğulduğu ya da daha sonra güvenlik güçlerince vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, sekiz aslan ve yedi kaplanın hepsinin, üç jaguarın ikisinin selde öldüğünü açıklamıştı.