Kahraman makinist yüzlerce can kurtardı

Kahraman makinist yüzlerce can kurtardı
Güncelleme:

Brüksel'de dün art arda meydana gelen saldırılardan birine hedef olan metronun makinistinin yüzlerce canı kurtardığı ortaya çıktı.

Brüksel’de havalimanında meydana gelen eş zamanlı patlamaların ardından ikinci hedef AB kurumlarına yakın Maelbeek metro istasyonuydu.

Trenin ikinci vagonunda patladığı ileri sürülen bombanın makinist sayesinde daha çok insanın ölümünü engellediği belirtiliyor. Kahraman makinistin treni hemen durdurup ilk ve son vagonları tahliye ettiği ortaya çıktı.

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, metro saldırısında 34 kişinin hayatını kaybettiğini, 230  kişinin yaralandığını duyururken, 17’sinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Belçika televizyon kanalı RTBF, metrodaki patlamanın üç vagonlu bir trenin Arts-Loi yönüne doğru istasyondan hemen ayrılmasının ardından gerçekleştiğini açıkladı. Bombanın, o sırada henüz platform yanında bulunan trenin orta vagonunda patlamış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Makinistin saldırı ardından treni hemen durduğu, ilk ve son vagonları tahliye ettirdiği belirtiliyor. Basına yansıyan görüntülerde, metroda meydana gelen patlamanın ardından heryeriDuman kapladığı görülüyor. Terör saldırılarının ardından şehirde toplu taşıma durduruldu.
ABD’li yetkililer, Brüksel’deki Havalimanı’nda bomba yüklü en az bir bavulun patlatıldığını açıkladı. İsmini açıklamak istemeyen Belçikalı bir yetkili, kullanılan patlayıcıların “sofistike” bir düzeneğe sahip olduğunu, ve Paris’te kullanılanlarla benzer karakteristik özellikler taşıdığını belirtti. Ancak asıl sonuç, yapılan incelemelerden sonra açıklanacak dedi.