Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya boykot kararı

Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya boykot kararı
Güncelleme:

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle ekonomik yaptırımların yanı sıra kültürel yaptırımlara da maruz bırakıldı. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in resmi sanat koleksiyonundan tarihi parçaların Moskova'ya gönderilmesinden vazgeçildi.

Kraliçe Elizabeth’in resmi sanat koleksiyonu da Rusya’ya yönelik yapılan kültürel boykota dahil edildi ve üç tarihi kılıcın Rusya’nın başkenti Moskova’da sergilenmesine izin verilmedi.   

Kraliyet Koleksiyonu’ndan 17. yüzyıla ait silahlar Kremlin Müzesi’nde bir serginin parçası olarak sergilenmek üzere geçici bir süreliğine Rusya’ya gönderilecekti.

Sergi, Vladimir Putin ile bağlantısı olduğu ve onu desteklediği için yaptırım uygulanan Rus oligarklardan Alisher Usmanov’un sponsorluğunda düzenlenecekti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından Kraliyet Koleksiyonu’ndan kılıçların sergilenmek üzere Rusya’ya gönderilme izni iptal edildi.

Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya boykot kararı - Resim : 1

Kılıçların Kral I. Charles’a ait olduğu düşünülüyor.

Daha önce gönderilen Kraliyet Koleksiyonu’na ait, asker miğferi ve eldiveninin de iadesi istendi.  

Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya boykot kararı - Resim : 2

Sergi, diğer Avrupa ülkelerinin de işbirliği yapmayı reddetmesi üzerine süresiz olarak ertelendi.

İngiliz Kraliyet Koleksiyonu sözcüsü, kılıçların Rusya’ya gönderilme izninin kaldırılma kararının şubat ayının ortalarında alındığını açıkladı.