Musul'da büyük operasyon başladı !

Musul'da büyük operasyon başladı !

Irak Savunma Bakanlığı'ndan Musul operasyonuyla ilgili son dakika açıklama geldi.

Irak Savunma Bakanlığı, Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde olan ve antik kent Palmira ile birlikte ordunun son 2 yıldaki en büyük iki kaybından biri olarak görülen Musul'a, uzun süredir beklenen operasyonu başlattı.

"FETİH" OPERASYONU

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Fetih" operasyonunun MusulOperasyonları Komutanlığı ile ona bağlı birlikler ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin katılımıyla üç cepheden başlatıldığı belirtildi.

BAZI KÖYLER ALINDI, IRAK BAYRAKLARI ASILDI

Açıklamada, söz konusu operasyon sırasında Musul'a bağlı en-Nasır, Garmandi, Gudeyle ve Harbardan köylerinin örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

Iraklı güçlerin operasyonda ilerleme kaydettiği aktarıldı.

SİVİLLERE UYARI: IŞİD KARARGAHLARINDAN UZAK DURUN

Açıklamada, sivillere seslenilerek, "IŞİD'e ait karargah veya silah depolarından uzakdurunuz. Çünkü bu yerleri önümüzdeki saatler ve günler içerisinde hedef alacağız." ifadelerine yer verildi.

"Irak terörle mücadele güçleri, Haşdi Şabi ve Birleşik polis güçleri, terör örgütü IŞİD'e karşı Halidiye Adası, Enbar'ın batısı ve Musul'un güneyinde aynı anda operasyonları yürütüyor." denilen açıklamada, örgütün elinde bulunan diğer toprakların da geri alınması için yeni operasyon hazırlıkları yapıldığı aktarıldı.

KOALİSYON UÇAKLARI HAVADAN DESTEK VERİYOR

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları ise, dün geceden bu yana operasyon yapılan bölgelere havadan bombardıman düzenleyerek destek veriyor.